31/03/13 - 16:09h

Serena Vilijams osvojila Masters u Majamiju!

 

Serena Vilijams je nakon 128 minuta igre u finalu protiv Marije Šarapove uspela da dođe do titule na Mastersu u Majamiju. Amerikanka je gubila posle prvog seta, ali se više nego silovito vratila u meč u drugom i trećem setu i sebi donela šestu titulu na ovom turniru.

S. Vilijams466
M. Šarapova630
Serena Vilijams

Serena Vilijams

U prvom setu smo gledali dobar nastup Ruskinje koja je uspela da ukroti napade Vilijamsove, a uz to je i na trenutke imala dominaciju na terenu. Šarapova je napravila dva brejka, u petom i devetom gemu naspram samo jednog Serene u šestom, pa je to samim tim značilo 0:1 za Mariju Šarapovu- 4:6.

U drugom setu smo na početku videli prvo ubedljivu Serenu, pa potom Mariju. Pri rezultatu 2:3 za Šarapovu, kao da je “zazvonilo” u glavi Vilijamsove pa je Amrikanka brzo izjednačila brejkom. Potom je usledio još jedan brejk na servis Ruskinje, a potom i siguran servis gem za 1:1 u setovima- 6:3.

U trećem setu nije bilo zanimljivo kao u prethodna dva. Na terenu je postojala samo jedna teniserka- Serena Vilijams. Jednostavno Šarapova nije uspevala više da parira Amerikanki. Vilijamsova je koristila svaku brejk loptu koja joj se ukazala, a Marija nije dobila ni jednu priliku da osvoji gem na servis protivnice- 6:0 i trijumf Serene po šesti put na terenima u Majamiju.

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   Marija Šarapova, Masters, Masters u Majamiju, Serena Vilijams, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.