23/02/16 - 13:27h

Serena prestigla Navratilovu – 30 nedelja do Štefi Graf

 


Najbolja teniserka sveta Serena Vilijams je u ponedeljak započela 157. nedelju za redom na vrhu WTA liste, čime je prestigla Martinu Navratilovu na drugom mestu.

Serena

Serena


Niz Serene Vilijams počeo je 2013-e godine, kada je pobedila Kvitovu u četvrtfinalu Dohe, a pre toga je nije bilo na vrhu skoro dve godine, usled povrede stopala i problemima sa plućima koji su doveli njenu karijeru u pitanje. Po oporavku, usledila je skoro savršena 2012-a godina i preuzimanje krune od Viktorije Azarenke, krune koja je i dalje na njenoj glavi, i koju, kako stvari stoje, u bliskoj budućnosti niko neće moći da skine.

Od tada je osvojila još šest gren slem trofeja. Ukupno ih ima 21, i na korak je da sustigne Štefi Graf na večnoj listi najčešćih Gren slem osvajača. Slavna Nemica je postavila još jedan zadatak moćnoj Amerikanki – Graf je i dalje prva po broju uzastopnih nedelja na vrhu (186). Uprkos tome što nije osvojila Australijan open, usled poraza od Anđelike Kerber u finalu, za očekivati je da Serena do kraja godine postane rekorderka i u ovom statističkom parametru.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.