30/01/16 - 14:02h

Serena posle poraza: Nisam ja robot

 


Serena Vilijams je neočekivano poražena u finalu Australijan opena od Anđelike Kerber. Šestostruka šampionka je priznala da nije igrala dobro u meču za titulu.

Izvor: twitter

Izvor: twitter


Prva teniserka sveta je izgubila od debitantkinje u Gren slem finalima nakon dva sata i sedam minuta igre. Time je ostala bez sedmog trofeja u Melburnu, a ukupno 22. Gren slem titule, čime bi se izjednačila sa Štefi Graf.
Ipak, Serena nije delovala naročito razočarano nakon meča, već je prišla i sa osmehom zagrlila novu šampionku. Delovala je srećno skoro kao i ona.

Stvarno? Trebalo bi da počnem glumom da se bavim. Bila sam zaista srećna zbog nje jer je dugo na Turu. Odigrale smo dosta mečeva, pobeđivala sam je često. Danas je odigrala zaista dobro. Imala je stav od kojeg bi mnogi mogli da nauče, ostala je pozitivna do kraja i nije odustala. To me je inspirisalo. Iskreno, ona je veoma dobra devojka. Ako već ja nisam pobedila, drago mi je da ona jeste – rekla je Serena, iznova pokazavši svoju veličinu.

Vilijamsova je nastavila razgovor neposredno posle završetka finala.

Šta misliš da je bio ključ večeras?

Ona se definitivno popravila. Uvek je nezodno kada igrate protiv levorukog igrača jer su spinovi drugačiji.

Da li si pomislila u nekom trenutku da ti ne ide i da ćeš morati težim putem do pobede?

Da, promašila sam mnogo udaraca. Ona je udarala odlično svaki put kada sam izažla na mrežu. Ali iskreno to je nešto iz čega ću učiti i pokušati da se popravim.

Šesti gem trećeg seta je odlučio. Šta se desilo?

Ona je odigrala nekoliko sjajnih skraćenih loptica. To je bilo neočekivano jer nije pokušala nijednom u prva dva seta. Mogla sam da ih stignem, brza sam, ali nisam uspela da je pročitam.

Kako bi opisala svoju igru večeras?

Dala sam onoliko koliko sam mogla danas. Da li bih dala sebi 10? Ne. Ali ovo je ono što sam mogla da odigram danas.

Da li činjenica da je finale bilo sjajno može da ublaži poraz?

Svaki put kada uđem na ovaj prostor svi očekuju od mene da pobedim, svakog dana u životu. Koliko god da želim da budem robot ja to nisam. Trudim se da pobedim svaki put kada izađem na teren, ali to je realno nemoguće. Možda može neko drugi – završila je u svom stilu velika šampionka.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Australian Open, Australian Open 2016, Finale, Grend Slem, Serena Vilijams, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.