28/06/18 - 18:54h

Serena odbila doping test

 

Američka teniserka Serena Vilijams odbila je da se podvrgne doping testu jer smatra da ima nepravedan tretman u odnosu na svoje kolege.


Serena Vilijams

Kako prenosi portal “Deadspin” u izveštaju piše da je zvaničnik Antidoping agencije SAD-a 14. juna u 8:30 bio je ispred kuće američke teniserke. Kako ona nije bila u svom domu, asistent je pustio zvaničnika u kuću, a on nije želeo da ode dok ne testira Vilijamsovu. Kada je saznala za to, Serena je odbila test, a zatim je pozvala prvog čoveka Ženske teniske asocijacije Stiva Sajmona i požalila mu se na nepravedan tretman.

– Dobio sam poruku od Serene, pozvao sam je i ostavio joj poruku. Podelila je sa mnom svoju zabrinutost i pitanja koja je imala oko testiranja van takmičenja. – rekao je Sajmon.

Stiv je kontaktirao glavnog čoveka u USADA (Antidoping agencija SAD-a) i rekao mu da bi trebalo da popriča sa Serenom.

S obzirom da ovo nije bilo standardno testiranje , kada sportisti treba da odrede vreme kada su slobodni, već je bilo iznenadno, neće se zavesti kao propuštanje testa.

– Tokom 23-godišnje karijere, Serena Vilijams nikada nije bila pozitivna ni na jednu zabranjenu supstancu, iako je testirana znatno više puta u odnosu na ostale profesionalne tenisere, kako muške, tako i ženske. Tačnije, četiri puta češće nego njene rivalke. Jasno je podržavala, poštovala i pridržavala se testiranjima USADA tokom cele njene karijere. Iako je voljna da nastavi da bude testirana, ne postoji razlog za ovakav ‘invazivni i ciljani’ tretman. – stoji u saopštenju Sereninog portparola.

Serena Vilijams postavljena je za 25. nosioca na ovogodišnjem Vimbldonu.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Serena Vilijams, Teniserke, Vesti


Komentari: 2

 
KOSOVKA (branka) June 28, 2018 Odgovori

Novak is Serbian King I.love Novak.

 
BGD June 30, 2018 Odgovori

Nije istina da je ovo za Serenu prvi put…jednom se zatvorila u “panic room” posto je kobajagi mislila da su provalnici…ni ona ni doping agencija nisu objasnili sta se desilo posto je saznala ko joj kuca na vrata

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.