28/06/18 - 18:54h

Serena odbila doping test

 


Američka teniserka Serena Vilijams odbila je da se podvrgne doping testu jer smatra da ima nepravedan tretman u odnosu na svoje kolege.


Serena Vilijams

Kako prenosi portal “Deadspin” u izveštaju piše da je zvaničnik Antidoping agencije SAD-a 14. juna u 8:30 bio je ispred kuće američke teniserke. Kako ona nije bila u svom domu, asistent je pustio zvaničnika u kuću, a on nije želeo da ode dok ne testira Vilijamsovu. Kada je saznala za to, Serena je odbila test, a zatim je pozvala prvog čoveka Ženske teniske asocijacije Stiva Sajmona i požalila mu se na nepravedan tretman.

– Dobio sam poruku od Serene, pozvao sam je i ostavio joj poruku. Podelila je sa mnom svoju zabrinutost i pitanja koja je imala oko testiranja van takmičenja. – rekao je Sajmon.

Stiv je kontaktirao glavnog čoveka u USADA (Antidoping agencija SAD-a) i rekao mu da bi trebalo da popriča sa Serenom.

S obzirom da ovo nije bilo standardno testiranje , kada sportisti treba da odrede vreme kada su slobodni, već je bilo iznenadno, neće se zavesti kao propuštanje testa.

– Tokom 23-godišnje karijere, Serena Vilijams nikada nije bila pozitivna ni na jednu zabranjenu supstancu, iako je testirana znatno više puta u odnosu na ostale profesionalne tenisere, kako muške, tako i ženske. Tačnije, četiri puta češće nego njene rivalke. Jasno je podržavala, poštovala i pridržavala se testiranjima USADA tokom cele njene karijere. Iako je voljna da nastavi da bude testirana, ne postoji razlog za ovakav ‘invazivni i ciljani’ tretman. – stoji u saopštenju Sereninog portparola.

Serena Vilijams postavljena je za 25. nosioca na ovogodišnjem Vimbldonu.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Serena Vilijams, Teniserke, Vesti


Komentari: 2

 
KOSOVKA (branka) June 28, 2018 Odgovori

Novak is Serbian King I.love Novak.

 
BGD June 30, 2018 Odgovori

Nije istina da je ovo za Serenu prvi put…jednom se zatvorila u “panic room” posto je kobajagi mislila da su provalnici…ni ona ni doping agencija nisu objasnili sta se desilo posto je saznala ko joj kuca na vrata

Komentari