08/03/19 - 20:52h

“Serena bi pobedila Novaka, Rafu i Rodžera”

 

Prema podacima kompanije za statistiku “Big Data Tennis”, Serena Vilijams bi pobedila Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera.


Novak i Serena

Kako se navodi, ova kompanija ima 80 ili više posto uspešnosti u predviđanju ishoda teniskih mečeva.

Njihovi statistički podaci daju prednost Vilijamsovoj naspram Đokovića 73,72 odsto, dok su šanse za pobedi Nadala i Federera 79,81, odnosno 62,51 posto.

Jedini teniser iz Top 10 koga Amerikanka prema ovoj statistici ne bi mogla da nadigra je Kei Nišikori, jer su šanse za dlaku (50,66 odsto) na strani Japanca.

– To što ne postoje međusobni susreti (između Serene i muškaraca) ne znači da su naša predviđanja netačna ili manje precizni. – naveli su oni.

Inače, Serena je igrala protiv Federera u miks dublu na Hopman kupu, a Rodžer je sa svojom sunarodnicom Belindom Benčić savladao Vilijamsovu i njenog partnera Fransesa Tijafoa.

Još jedna od statistika “Big Data Tennis-a” kaže da Federer ima 68 odsto šansi da savlada Novaka u meču koji se igra u dvorani na tvrdoj podlozi, bez obzira na to što je srpski teniser od poslednjih šest susreta savladao Švajcarca pet puta upravo na ovoj podlozi. Oni takođe Rodžeru daju šansu od 66,6 posto da pobedi Rafaela Nadala na šljaci.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Rafael Nadal, Rafael Nadal, Rodžer Federer, Serena Vilijams, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.