02/01/17 - 11:34h

Šenžen: Ninina prva WTA pobeda

 

Nina Stojanović uspela je nakon preokreta da savlada Timeu Baboš iz Mađarske i plasira se u drugu rundu turnina u kineskom Šenženu.


Nina Stojanovic, zimbio.com


Srpska teniserka, koja je kroz kvalifikacije dospela u glavni žreb turnira u Šenženu, napravila je veliki preokret u meču sa Mađaricom Timeom Baboš i na kraju slavila sa 6:1, 5:7, 2:6.

Nina je loše otvorila meč, izgubila je prvih pet gemova i tek u šestom uspela da sačuva svoj servis, što je bilo premalo za eventualni preokret u prvom setu, ali to je očigledno uticalo na dalji tok njene igre.

Drugi set otvara sigurno, prepustivši Mađarici samo dva poena na svoj servis, a ne dozvoljava joj ni da iskoristi ukazane brejk šanse u devetom i 11. gemu. Strpljivo je čekala svoju šansu i ona se ukazuje u 12. gemu, kada konačno oduzima servis Babosovoj, i poravnava na 1:1.

Odlučujući set Stojanovićeva započinje u istom ritmu – uspeva da osvoji gem na svoj servis a odmah zatim i da iznudi brejk. Međutim, dvadesettrogodišnja Timea uzvraća istom merom, ribrejkom i ubedljivo dobijenim servis gemom.

Prava bitka vodila se u šestom gemu trećeg seta – mađarska teniserka propušta četiri prilike za osvajanje završnog poena, Nina koristi svoju četvrtu brejk šansu za vođstvo od 2:4.

Mlada srpska teniserka uspeva potom i da potvrdi brejk, a zatim i da, nakon još jednog teškog gema, iznova oduzme servis favortkinji u ovom meču, iskoristivši drugu meč loptu.

Naredna protivnica dvadesetogodišnjoj Nini Stojanović je Ons Žabur (20 godina) iz Tunisa, 196. na ATP listi.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.