08/06/16 - 19:21h

Šarapova najavila žalbu: Komisija utvrdila da nisam namerno prekršila pravila!

 

Marija Šarapova najavila žalbu Sudu za sportsku arbitražu u Lozani na odluku ITF-a da je suspenduje na dve godine zbog dopinga.

zimbio.com

zimbio.com


Međunarodna Teniska Federacija (ITF) suspendovala je Mariju Šarapovu na dve godine. To znači da Ruskinja neće moći da se takmiči na profesionalnim turnirima u tom periodu.

Šarapova je bila pozitivna na doping testu u januaru ove godine tokom Australijan opena, zbog čega je od marta bila na privremenoj suspenziji.

Šarapova je tu supstancu koristila od 2006. godine, ali se ona našla na listi nedozvoljenih od 1. januara ove godine. ITF je naveo da se kao početak kazne navodi 26. januar, što znači da bi sportu mogla da se vrati u februaru 2018, kada će imati 31. godinu.

Komisija ITF je utvrdila da nisam od svog lekara tražila doping supstance. ITF je potrošio mnogo resursa i vremena pokušavajući da dokaže da sam namerno prekršila antidoping pravila, a Komisija je utvrdila da nisam – prva je reakcija Šarapove na ovu odluku.

Odluku o suspenziji donela je tročlana komisija ITF-a, koja je navela da Šarapova nije imala nameru da vara, ali da snosi isključivu odgovornost za pozitivan doping test i da je načinila veliku grešku.

Iako je komisija pravilno zaključila da nisam namerno prekršila antidoping pravila, ne mogu da prihvatim nepravedno oštru dvogodišnju suspenziju. Komisija, koju je osnovao ITF, usaglasila se da ništa nisam namerno pogrešila, ali me ipak sprečava da igram tenis dve godine. Odmah ću se žaliti Sudu za sportsku arbitražu u Lozani – navodi se u saopštenju popularne teniserke.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Marija Šarapova, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.