25/01/22 - 13:19h

Šapovalov: Nemam ništa protiv Rafe, ali moraju da postoje granice

 

Kanađanin Denis Šapovalov poražen je u četvrtfinalu Australijan opena.


Foto: Getty Images Europe

Bolji od njega u pet setova bio je Rafael Nadal.

– Fizički se osećam dobro, emotivno je bez veze što sam izgubio. Iskalio sam bes na reketu. U trećem, četvrtom i petom setu sam se osećao kao da sam bolji igrač, da sam imao više šansi. Samo jedan gem je bio loš. – rekao je Šapovalov.

Denisa je naljutilo to što je Nadal otišao na pauzu za toalet između četvrtog i petog seta, a takođe imao i medicinski tajm aut, kao i to što Španac nije dobijao opomene za preveliku pauzu između poena.

Denis je zbog toga ušao u raspravu sa sudijom.

– Preterao sam kada sam rekao da je korumpiran ili šta sam već rekao. Definitivno je bilo emotivno s moje strane. Mislim da nije fer koliko se Rafa izvlači sa tim stvarima. Bio sam potpuno spreman, sat je otkucavao bližio se nuli gledam u sudiju i naravno da ću da kažem nešto. Bio sam spreman da igram za minut i po i on mi kaže da mu neće dati opomenu jer ja nisam spreman. Za mene je to šala. U četvrtom setu, isto kao i prošle godine kada meni nije bilo dozvoljeno da idem u toalet posle medicinskog tajm auta. Dva puta je uzimao tajm aut. Prvo su ga medicinski procenjivali, to je sudija rekao posle četvrtog seta, a onda je posle procenitelja on otišao u toalet. Gde je kraj? Poštujem sve što je Rafa uradio i neverovatan je igrač. Ali moraju da postoje granice. Pravila. Ako se osećaš kao igrač da ne igraš samo protiv igrača, da igraš i protiv sudija onda igraš protiv mnogo toga. Bila je to velika pauza posle četvrtog seta i to sa razlogom i momentum je nestao. Mnogo je teže igrati. Nisam protiv Rafe, veliki je igrač. Međutim preteško je i furstrirajuće je da sportista igra protiv svega toga. – istakao je on i nastavio:

– U svakom meču ritam je bio brz jer su sudije gledale na sat posle svakog poena. Ovde je posle prva dva seta on toliko odugovlačio. Dozvoljeno mu je i da između setova ima vremena. Iz istog razloga ja prošle godine nisam dobio odlazak u toalet posle medicinskog tajm auta. Kako možeš da budeš procenjen medicinski i da ideš u toalet u istoj pauzi i da praviš toliku pauzu?.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Denis Šapovalov, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.