04/03/24 - 13:03h

San Dijego: Kejti Bolter slavi drugu titulu u karijeri

 

Duplo slavlje za Kejti i “Demona”.


Source: Julian Finney/Getty Images Europe

Samo dan nakon što je njen emotivni partner, Aleks De Minor, osvojio ATP 500 u Akapulku, Kejti Bolter je podigla trofej u San Dijegu. U finalu je bila bolja od Ukrajinke Marte Kostjuk 5:7, 6:2, 6:2, za drugu titulu u karijeri i prodor u top 30 na WTA rang listi.

Deovjka iz Lestera je napravila veliki skok, sa 49. na 27. mesto, obezbedivši tako najbolji plasman u dosadašnjem toku karijere. Biće među nosiocima na predstojećem Indijan Velsu.

U finalu San Dijega, 27-godišnja Britanka je poklekla u finišu neizvesnog prvog seta, ali je u nastavku meča bila dominantna. Prvi set je trajao sat i četiri minuta, pet minuta kraće nego drugi i treći zajedno. Bio je to tek prvi njen međusobni duel sa Martom Kostjuk.

Zanimljivo, njen izabranik, De Minor, uspeo je da uhvati let iz Akapulka odmah posle osvajanja trofeja u Akapulku, i stigao da isprati finalni meč u Kaliforniji.

--Želela bih posebno da se zahvalim svom dečku. On je završio svoje finale sinoć u ponoć. Uhvatio je let u šest ujutr da bi došao ovde da me gleda. Zaista sam mu zahvalna – rekla je Britanka u intervjuu na terenu.

Marta Kostyuk vs. Katie Boulter | 2024 San Diego Final | WTA Match Highlights

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Kejti Bolter, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.