13/04/12 - 13:17h

Sampras veruje u Novaka!

 

U kratkom intervjuu za CNN, svetska teniska legenda, Pit Sampras je izneo njegovo vidjenje tenisa i uporedio njegove zemljake sa trenutno najboljim teniserima sveta.


Đoković mi je sve bliži. On i Rafael Nadal su na dobrom putu da me prevaziđu. Posebno Nole. Ako nastavi u ovom ritmu sigurno će mi se pridružiti kada su u pitanju grend slem titule– da podestimo amerikanac je u svojoj karijeri osvojio 14 grend slem titule, dok je Novak do sada osvojio 5.

Pit Sampras

Srbin je vrhunski atleta. Obožavam da gledam njegove mečeva, kao i Rafine i Rodžera Federera. Španski as je levoruk, borac do srži, dok je Fedeks čista klasika. Američki teniseri su dobri igrači, ali niko nije ni blizu Novaka, Rafe i Rodžera.

Trenutno je stvarno teško očekivati da neko od njegovih zemljaka krene njegovim putem. Očekivalo se da to bude Endi Rodik(u avgustu puni 30 godine), medjutim on je stao na jednoj grend slem tituli, kao i od Džona Iznera(27 godine) za sada bez ijednog finala nekog od grend slemova. Svakako će u budućnosti sve oči biti usmerene ka Rajanu Herisonu koji u maju puni 20 godine, ali da li će on opravdati očekivanja-vreme će pokazati.

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   Grend Slem, Novak Djoković, Pit Sampras, Teniseri, Turniri


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.