26/04/17 - 09:31h

Šampioni Vimbldona na egzibiciji u Umagu! (Video)

 

Goran Ivanišević će biti domaćin Petu kešu i Rihardu Krajičeku u egzibicionom meču u julu u Umagu.


zimbio.com

Hrvatski grad Umag, u Istri, u ATP kalendaru je od 1990. godine, kao jedan od najatraktivnijih stanica na celoj turneji, a egzibicioni mečevi postali su sastavni deo ovog turnira od 2014.

Počevši od 25. godišnjice, kada su nastupili Goran Ivanišević, Tomas Master, Henri Lekonte i Mansour Bahrami, preko egzibicije održane godinu dana kasnije između “kralja Umaga” Karlosa Moje i Magnusa Normana, do nastupa Anrdea Agasija koji je obeležio prošlogodišnji turnir, ovaj događaj prešao je u tradiciju, pa ni ova godina neće biti izuzetak.

Organizatori su se pobrinuli da i ove godine pripreme brojna iznenađenja. “Domaćin” – pobednik Vimbldona 2001 – Ivanišević, na terenu će ukrstiti reket sa još jednim osvajačem ovog prestižnog trofeja (1987.), Australijancem Petom Kešom, i Rihardom Krajičekom – legendarnim Holanđaninom, pobednikom Vimbldona 1996.

zimbio.com

Krajiček je igrao devet puta protiv Hrvata između 1992. i 98. U jednom od najboljih mečeva ikada viđenih na Vimbldonu, Ivanišević je pobedio 1998. Holanđanina sa 6:3, 6:4, 5:7, 6:7, 15:13, u polufinalu, posle titanske bitke, i tako prokrčio sebi put ka trećem finalu na najprestižnijen turniru na svetu.

Ovo je snimak tog meča:

Ivanisevic vs Krajicek Wimbledon 1998 (semifinal)

Legendama tenisa na terenu će se pridružiti i američki reper, DJ i producent, član bivšeg dua LMFAO, Redfu, koji i sam amaterski igra tenis.

28. izdanje Kroacija opena u Umagu će se održati u periodu od 17-23 jula.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Goran Ivanisevic, Pet Keš, Ričard Krajiček, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.