02/10/22 - 17:34h

Šampion se nikada ne predaje

 

Tenis je mentalna igra.


Novak Djokovic

Tenis nam je više puta pokazao da ista pravila ne važe za sve, kako kroz razne primere iz prethodnih godina tako i ove godine, dogodilo se puno neobičnih stvari. Politika je zauzela veliku ulogu u tenisu i mnogi teniseri su pretrpeli velike gubitke. Nekome nije bilo dozvoljeno da igra na određenim turnirima, a mnogi su izgubili i značajan broj bodova što nam je donela situacija sa Vimbldona. Naš teniser, Novak Đoković pretrpeo je razne gubitke od samog početka ove godine, zabranom učešća na Australijan Openu. Uzimajući u obzir sve okolnost, jedna jako teška godina za njega, propuštena dva Grend Slema i gubitak od preko 5.000 bodova na ATP rang listi smestili su Đokovića na 7. mesto ATP liste koja nikada nije bila tako „siromašna“ uzimajući u obzir količinu bodova koja je potrebna da bi neko postao broj 1.

Sva ta iskustva ostavljaju gorku uspomenu, a poznato je da je tenis vrtoglavi sport. Morate da budete konstantni, morate da istrajete i pokažete zube. A Novak? Uradio je to nebrojano puta. I tako je ove nedelje, u državi koja je poznata po veoma rigoroznim sigurnosnim proverama, Đoković pušten da zaigra na ATP turniru iz 250 kategorije. Nakon što je utvrđeno da on ipak nije pretnja po jednu državu, Novak je iskoristio šansu i pokazao neverovatnu želju da opet pokaže koliko je dobar i da će ga spoljni faktori veoma teško sputati da ostvari svoj cilj.

A cilj je sada završni Masters u Torinu. Trenutno 10. na ovogodišnjoj listi za Torino, Novak će odigrati svoje 127 finale u karijeri gde je došao da postavi temelj za svoj cilj

    DA LI STE ZNALI?

  • Novak Đoković je učestvovao na svakom završnom turniru od 2008. godine.

„Tenis je mentalna igra“ – rekao je Đoković. A u toj igri on se nikada ne predaje. Za 89. titulu u karijeri, u finalu će se boriti protiv Marina Čilića sa kojim ima pozitivan skor od 18:2.
Šampion se nikada ne predaje, a to on upravo i radi. Srećno!

(Tenis Uživo, M. Uzelac)


Teme:   ATP trka, Novak Djoković, Vesti, Zanimljivosti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.