15/02/20 - 12:53h

“Samopouzdanje dolazi sa mečevima, hoću u TOP 30”

 

Miomir Kecmanović plasirao se u polufinale ATP turnira u Njujorku, pobedom nad Ugom Umberom.


Source: Adam Pretty/Getty Images

Slavio je nakon preokreta, sa 3:6, 6:2, 6:4, i tako stigao do svog drugog ATP polufinala ove godine.

– Osećaj je dobar, bio je težak meč, ali srećan sam što sam uspeo da ostanem u igri do kraja jer je on igrao neverovatno. Na kraju sam uspeo i da pobedim. Servirao je i igrao sjajno, ali probao sam da čuvam svoj servis – u prvom setu to nisam uspeo. – rekao je Kecmanović i dodao:

– U trećem setu smo obojica igrali jako dobro, suočavali se sa brejk loptama, bilo je nervoze na obe strane, ali prošao sam već kroz slične situacije i nastojao sam da ostanem miran i pozitivan. Uzeo sam poslednji gem – po načinu na koji je išao meč, došlo je nekako odjednom, ali tako je u tenisu, jedan-dva poena i sve se reši.

Srpski teniser istakao je da njegov trener Miro Hrvatin veruje u njega, ali da to nije dovoljno da bi se steklo samopouzdanje.

– Bilo bi prilično loše da trener ne veruje u mene. Srećan sam što se on tako oseća, dugo smo zajedno i znamo se još duže. Dobro je što on veruje u mene, ali samopouzdanje mora da dođe iznutra, mečevima.

Rekao je i da mu je cilj za ovu godinu da uđe u TOP 30. Trenutno je 54. na rang listi i očekuje ga povratak u TOP 50 posle ovog takmičenja.

– Igram dobro i srećan sam, ovo mi je već drugo polufinale, nadam se da ću nastaviti tako. Voleo bih da završim ovu godinu u TOP 30, videćemo.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Miomir Kecmanović, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.