24/09/23 - 10:48h

Sakari slavi veliku titulu u Gvadalahari!

 

Ponekad je kratak put od tuge do radosnica.


Source: Michael Dodge/Getty Images AsiaPac

Marija Sakari je šampionka Gvadalahare! U finalnom meču WTA 1000 turnira savladala je Amerikanku Kerolajn Dolihajd 7:5, 6:3, i osvojila drugu titulu u karijeri, čak četiri i po godine nakon prve.

Malo ko je mogao očekivati njih dve u finalu – pre dvadeset dana, Grkinja je bila, najblaže rečeno razočarana trećim uzastopnim ispadanjem u prvom kolu gren slema, pomenula je čak preispitivanje nastavka karijere, pa je zablistala punim sjajem u Meksiku, gde je, do finala, redom pobeđivala Hanter, Đorđi, Arango i Garsiju.

Pogledajte njeno razočaranje 28. avgusta kada je izgubila na startu US opena.

U finalu je bila favorit protiv devojke koja se ove nedelje izborila za renking karijere (42. od ponedeljka), ali je sa sobom nosila preveliki teret zbog šest finalnih poraza u nizu prethodnih sezona.

Ipak je uspela da se izbori – ispustila je brejk prednosti u prvom setu, ali ga je vratila pri rezultatu 5:5 sa dva sjajna vinera i duplom greškom rivalke. Iskoristila je prvu set loptu, a onda nešto lakše dobila drugi. Brejknula je za 3:2, i nije dozvolila Dolihajd ni promil šanse da se vrati.

Do danas jedinu titulu, 28-godišnja Marija osvojila je u Maroku 2019. godine.

Maria Sakkari vs. Caroline Dolehide | 2023 Guadalajara Final | WTA Match Highlights

--Ovo je neverovatno. Bez reči sam. Četiri i po godine od moje prve titule. Napokon sam osvojila drugu – sve ovo vreme imala sam razne misli koje je bilo vrlo teško prebroditi. Ponosna sam na sebe što sam uspela to da uradim ove nedelje.

--Osećam se kao da još nisam do kraja shvatila šta sam uradila ove nedelje. Biće potrebno malo vremena. S druge strane, želim i da uživam u trenutku – danas i sutra – a onda da nastavim naporno da radim. Sigurna sam da će u budućnosti biti još titula.

--Moj trener Tom i ja smo čuli mnogo loših stvari – da nikada neću uzeti titulu i da sam top 5 igračica sa samo jednim trofejom. Bilo mi je teško da to prebrodim i toliko sam srećna što sam uspelarekla je Sakari nakon finala.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Marija Sakari, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.