08/02/17 - 14:24h

Ruskinja otkriva: Mnoge teniserke “vole devojke”, Cibulkova plaća frajera!

 

Jekaterina Bičkova nije imala naročito uspešnu tenisku karijeru. Okončala ju je pre godinu dana, a ona je rešila da otkrije nešto o čemu su mnogi spekulisali – koje to teniserke sa WTA tura preferiraju osobe istog pola.


zimbio.com

U intervjuu za ruske medije, Bičkova je u osvrtu na svoju karijeru iznela i mnoge pikanterije iz života drugih teniserki. Otkrila je koje devojke vole “devojke”, a iznela je i jedan neobičan detalj iz života Slovakinje Domininke Cibulkove.

Bičkove je prestala aktivno da igra u svojoj 30. godini, a nikada nije uspela da se probije među 100 najboljih. Ono po čemu će ostati upamćena, jeste da je 2005. godina postala prva teniserka koja je u prvom kolu US Opena uspela da pobedi branioca titule u ženskoj konkurenciji, u tom slučaju Svetlanu Kuznjecovu.

Upravo je na pomen Kuznjecove i počela priča o međuljudskim odnosima kod teniserki. Svetlana je rekla da u profesionalnoj konkurenciji postoje teniserke koje sa sobom vodaju neke muškarce i plaćaju ih za razne muške poslove.

Da, ti momci se još u teniskom žargonu nazivaju “muževi”, ili “supruzi”.

Kakvi su to supruzi, ako nisu nigde zaposleni?

A kako da budu negde zaposleni kada stalno trče za devojkama na turnirima?

Dobro, a ko ima takvog “muža” među elitnim teniserkama?

Cibulkova. Ona to i ne skriva. Stalno nam i govori “Meni je on potreban. Sa njim mi je božanstveno. Zabavan je, prava klasa”. Ona objašnjava da bi mogao da zarađuje 200 evra po Slovačkoj, kada bi tamo nešto radio, ali da mu je lepše sa njom. Uostalom, ako njoj to prija, zašto da ne? Njen izbor. Dominika (Cibulkova) je, generalno gledano, možda i najpozitivnija devojka u elitnoj konkurenciji. Igra tenis ‘brzo’, tako i živi.

Izgleda da u ženskom tenisu ima više netradicionalnih odnosa nego van njega?

Na planeti je šest milijardi ljudi. Ko zna, možda i više. Tako da, tačno je da u tenisu ima mnogo devojaka koje vole devojke.

Koliki procenat je takvih igračica? Svaka deseta?

Otprilike tako.

One to ne skrivaju?

Ma kakvi, sve je jasno kao dan. U vreme kada sam ja igrala na vrhunskom nivou (karijeru završila na ovaj dan, 8. februara 2016), bilo ih je baš mnogo.

Ko tačno?

Rene Stabs, onda … Liza Rejmond, Eleni Danilidu, Frančeska Skjavone, Johana Larson, Kejsi Delakva koja ima i bebu sa partnerkom. Pa onda Karla Suarez Navaro, ona putuje i živi sa jednom vrlo mladom teniserkom. Ma, mnogo ih je. Kada bih sve nabrajala, bilo bi ih bar četrdeset.

Bičkova je imala i zanimljiva otkrića o nekim teniserima.

Neki baš vole cigarete. Mislim da je Španac Ferer donedavno pušio po paklicu dnevno. I neki Belgijanci isto. Uvek me je to šokiralo. Mislila sam da to, prosto, nije uredu, a nekako su svi oni igrali bolje od mene.

“Đoković mora da je takođe šokiran time”, bila je konstatacija ruskog novinara, imajući u vidu zdrav život našeg asa.

Ma, i on je čovek, mora da se opusti, izađe u diskoteku, popuši koju…. Šalim se, naravno. On je na jednom drugom nivou. Kakav je to samo nivo samodiscipline! To jeste “kul”, jeste važno, a on je svime time što primenjuje – zapravo od sebe izgradio “univerzalnog vojnika”. Imao je na terenu onaj, uslovno rečeno, bezumni izgled, kao da je programiran (da samo pobeđuje). Možda se to desi kada osvojite grend slem titulu, ili kada zaređate za trofejima, ne znam. Ali, on je sebe naterao na to. Sada sa njim ide neki guru. Gledam rezultate i mislim se “Šta li li se to dešava sa onim čovekom koji je bio tako normalan, harizmatičan i duhovit”? Baš se pitam.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Jekaterina Bičkova, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.