20/11/21 - 11:34h

Rubljov: Nemam šta puno da kažem, teško mi je

 

Petom teniseru sveta Andreju Rubljov teško je pao poraz u trećem kolu Zelene grupe Završnog turnira.


zimbio.com

On se sa Kasperom Rudom borio za prolaz u polufinale, a Norvežanin je slavio sa 2:1 u setovima.

– Ovog puta stvarno je teško. Nemam šta puno da kažem. Teško je… Ali nadam se da ću proći kroz ovo i naučiti lekciju iz koje bih puno mogao da napredujem. Rud ima sjajan forhend, jedan od najboljih na Turu. Mislim da je to njegovo glavno oružje. Pokušavao je da diktira ritam i udarao loptu dobro. – rekao je Rus.

Andrej je imao set prednosti koji je dobio rezultatom od 6:2. U drugom i trećem setu prvi je stizao do brejka, ali je Rud oba puta uspeo da vrati servis.

– U momentu sam se stegao, što je normalno. Kasper je igrao odlično. Nisam ubacivao nijedan prvi servis, a ni drugi nije bio dobar, jer sam bio stegnut. Riternirao je agresivno iz forhenda i nisam mogao ništa da uradim. Kada sam izgubio servis, pao sam jer sam do tada osećao da kontrolišem meč. Kontrolisao sam sve, a sada sam morao da krenem ispočetka. Pao sam mentalno u naredna dva gema, pa sam ponovo počeo da igram dobro. Ali i on je, posebno na 6:5. Treći set je bio nesrećan za mene. Možda ću sledećeg puta kada budem servirao za meč uspeti da ga privedem kraju, ali danas nisam. – zaljučio je Rus.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Aleksandar Zverev, Kasper Rud, Teniseri, Turniri, Vesti, Završni Masters


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.