17/11/21 - 12:53h

Rodžer ne igra do leta: Iznenadiću se ako budem spreman za Vimbldon

 

Švajcarac Rodžer Federer rekao je da se sigurno neće vratiti na teren pre leta 2022. godine.


Source: Getty Images North America

On nije igrao do jula i Vimbldona, a ocenio je da će proći skoro godinu dana pre nego što bude mogao da igra ponovo.

– Želeo sam da sprovedemo detaljna ispitivanja pre nego što dam zvaničnu izjavu i pregledi su bili ohrabrujući. Počeo sam dug period rehabilitacije u koji sam uložio i dušu i telo. Situacija nije kao 2016. godine, zato moram da budem strpljiv. Biću u stanju da počnem sa laganim trčanjem u januaru i potom da nastavim sa treniranjem na terenu uz kompleksnu podršku u martu ili aprilu. Otuda procenjujem da bih mogao da se vratim takmičenjima u leto 2022. godine. – rekao je on i dodao:

– Bio bih jako iznenađen da budem spreman da igram na Vimbldonu. Ovog leta odlučili smo da potpuno saniramo povredu meniskusa, što je zahtevalo više vremena za oporavak. Doktori su otuda iskoristili priliku da leče i moju hrskavicu. Kombinacija ove dve intervencije zahteva strpljenje i opreznost.

Uprkos svim problemima, još ne razmišlja o povlačenju.

– Moja ambicija je da vidim za šta sam sposoban bar još jednom kao profesionalac. Borim se za to i vrlo sam motivisan. Osećam podršku tima i porodice. Takođe želim da se oprostim na svoj način i na teniskom terenu. Zato sam dao sve u procesu oporavka. Imao sam slične izazove mnogo puta u karijeri. Ponekad i da javnostz nije bila svesna toga. Iako znam da se kraj bliži, želim da probam da igram velike mečeve. Znam da neće biti lako, ali pokušaću. Da budem jasan, moj život se neće srušiti ako ne igram ponovo u grend slem finalu. Ipak, to bi bio najlepši san ako se opet dogodi. U stvari, i dalje verujem u to. Verujem u tu vrstu čuda. – rekao je.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.