20/07/19 - 14:27h

“Rodžer može da igra i posle Tokija”

 

Tako bar misli bivši teniser Tomi Has o igri 37-godišnjeg Švajcarca.


Zimbio

Iako je poražen u finalu Vimbldona od Novaka Đokovića prošle nedelje igre Rodžera Federera u 37.godini oduševljavaju tenisku publiku. Iako su mnogi u prethodnom periodu govorili o povlačenju Švajcarca po završetku Olimpijskih igara u Tokiju, Tomi Has ne misli tako.

U ovim uslovima on može da igra još dve godine. Ipak, za takve napore i tako dugu karijeru potrebno je i dosta sreće. Naša tela nikada nisu ista, jedan od uslova je da vas zaobiđu povrede. Ipak, Rodžer je od samog početka karijere shvatio važnost dovoljnog odmora i uravnoteženog rasporeda.

Upoređujući Federerovo finale Vimbldona iz 2008. protiv Nadala i ovo iz 2019. protiv Đokovića, bivši nemački teniser ističe da je vidan napredak u Rodžerovoj igri. On smatra da bi tada mnogi rekli da 11 godina kasnije Švajcarac neće biti deo belog sporta, a on igra finale grend slema.

Mečevi velike trojke su sjajni dueli i oni najbolje mere kvalitet te trojice tenisera. Mislim da je Rodžer sada u dobrom trenutku u svojoj karijeri i svom životu. Uravnotežen je i ja sam zaista fasciniran time što vidim da on voli da putuje, razvija se i prilagođava različitim okruženjima, zaključuje Has.

(Tenis Uživo, M. Petković)


Teme:   Rodžer Federer, Teniseri, Tomi Has, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.