30/10/15 - 12:20h

Rodžer i Grigor impresionirani Novakovom igrom

 


Nakon što je pre samo nekoliko dana nivo tenisa najboljeg igrača sveta, Novaka Đokovića, hvalio Rafael Nadal, istu stvar uradili su i Rodžer Federer i Grigor Dimitrov. Očigledno da turnir u Bazelu, na kojem su bili sva trojica, Bugarina je eliminisao Rafa, protiče i u priči o najboljem.

BNP Paribas Showdown

Švajcarac je kazao da u ovom mementu svi žele da pobede Novaka, te da je iza srpskog igrača nestvarna sezona.

“Novak je definitivno igrač kojeg svi želimo da pobedimo u ovom trenutku. Ima nestvarnu sezonu ponovo. I to ne samo na Gren slemovima, već na svim turnirima, svake nedelje. Za svakog tenisera je teško da se dođe do svog trenutka slave pored njega”, istakao je Rodžer Federer.

Novak i Rodžer su se ove sezone sastali šest puta, a naš igrač u pobedama vodi sa 4:2! Srbin je ostavrio “važnije” pobeden u Indijan Velsu, Rimu, Vimbldonu i na US Openu, dok je Švajcarac slavio u Dubaiju i Sinsinatiju.

Bugarin hvali Novaka, ali i Federera, te kaže da su njih dvojica impresivni i da nema nikakavog smisla porediti ostale tensiere sa njima.

“Đoković i Federer su impresivni, njihov konitunitet pokazuje zašto su na vrhu. Nema smisla porediti nas ostale sa njime. To jeste nešto što laska, mene su često poredili sa Rodžerom, ali je sam osvojio četiri titule, a on 100, i 17 Gren slemova. Znam da mogu da ih pobedim kada imam veoma dobar dan, ali oni su iskusniji i mnoge stvari naučili su pre mene“, rekao je iskreni Grigor Dimitrov.

Ove sezone Nole nije igrao sa Grigorom, a do sada su se sastali šest puta, a teniser iz Bugarske je samo jednom salvio.

Na kraju je Dimitrov istakao da veruje da može da osvoji Gren slem titulu, ali je svestan da je put ka tom uspehu dug.

“Bio sam blizu, ali put je još dug. Pogrešan je trenutak da mislim o tome. Verujem da mogu, ali ljudi previše govore o tome“, rekao je 24-godišnji Bugarin, koji je prošle godine igrao polufinale na Vimbldonu.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   ATP, Grigor Dimitrov, Novak Djoković, Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.