02/02/24 - 11:44h

Rodik o Novakovom učinku na AO: Dve promene ga koštale poraza! (Video)

 

Rodik naširoko o Novakovom porazu od Sinera.


Foto: Adam Glanzman/Getty Images North America

Prvi koji je za 360 stepeni promenio mišljenje o Novaku Đokoviću, mnogo pre Nika Kirjosa, bio je Endi Rodik. Poslednji “veliki igrač” iz Sjedinjenih Američkih Država je prečesto govorio negativne komentare o srpskom teniseru, dok je ovaj bio u ranoj fazi karijere. Nije se ustezao Endi da baca drvlje i kamenje na Novaka, najčešće tvrdeći da folira povrede. Pamte se njihovi mečevi ali i pres konferencije.

Međutim, Rodik je pred karijere, a naročito nakon iste, potpuno “promenio ploču”, i postao jedan od najvećih poštovalaca najboljeg svih vremena.

Nedavno je u svom podkastu sa poznatim teniskim novinarom Džonom Verthajmom posvetio dosta vremena analizi Novakovog poraza od Janika Sinera u polufinalu prvog grend slema sezone.

--Ne treba mu sigurno naše mišljenje o njegovom rasporedu, ali završiti tako kasno sezonu, igrajući Dejvis kup i pojavivši se tako rano u Australiji, što nikada nije pre uradio, da je bio dve-tri nedelje pre Australijan opena… Ne znam, da li se možda preispituje zbog toga? Ja nisam pobedio 10 puta kao on, ali da jesam – ne bih uradio jednu stvar drugačije od prethodnih puta, jeo bih čak i istu hranu.

--Pred njim je sada mentalna gimnastika, jer je jasno da će godine jednog trenutka postati faktor, a da je stigla nova generacija koja može da ga sruši – i koja ga je naterala da posle dugo vremena mora da se “vraća” u Indijan Velsu i Majamiju, gde godinama nije igrao zbog zabrane vlasti (jer nije vakcinisan, prim.aut.).

--Bilo je čudno videti ga da traži energiju za polufinale. U prva dva seta je to tražio, nije bilo prave motivacije, energije, uvek nađe nekog da se svađa s njim i to bude njegovo oruđe… Ali, svi smo bili tu, u takvoj situaciji – doduše Novak manje od nas jer radimo podkaste iz garaže – njegova snaga da se motiviše je supermoć. Možda se nekome to ne sviđa što se svađa, ali ne možemo da osporimo rezultate. Vidite sada neke mečeve kada traži motivaciju, kao protiv Medvedeva kad je na US Openu publika navijala za njega, to je bilo čudno, pa je izgubio, a sada i ovaj meč sa Sinerom u kome je tražio motivaciju za nešto što je postalo teško za njegarekao je Rodik.

Zanimljivo, Džon Verthajm je dodao da je na Novaka možda uticala i promena menadžera, jer je sada sa njim u timu Amerikanac Mark Maden.

Roddick Recaps 2024 Australian Open with Jon Wertheim

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Endi Rodik, Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.