12/06/24 - 11:03h

Rodik: Novakova povreda u najgorem momentu, možda je čak i završio sezonu!

 

Nije samo do oporavka…


Foto: Adam Glanzman/Getty Images North America

Đoković je uspešno operisan nakon povrede kolena na Rolan Garosu, postoje realne opcije da se oporavi do starta olimpijskog turnira (27. jul), međutim…

Nekada grend slem šampion i svojevremeno veliki Novakov rival, a sada jedan od najzanimljivijih teniskih analitičara u etru, Endi Rodik, sumnja da će Srbin iole dostići optimalnu formu za najvažnija takmičenja.

Ovako je Endi Rodik razložio opcije nastavka sezone, ali i karijere Novaka Đokovića.

-Nije stvar reći kako će koleno biti u redu za mesec dana, jer mora i da se trenira. Pogotovu Novak kojem je veliko oružje da izmori suparnika, da ostane u razmenama, da šeta rivale s jedne na drugu stranu i da im konstantno postavlja različite izazove.

-Novaku su potrebni njegovi ‘točkovi’, tj. njegov defanzivni kapacitet. Verovatno ima najbolju odbranu u istoriji tenisa, a ona zavisi od nogu. Protiv takvih velikana kladite se na sopstvenu odgovornost, ali problem je kada neko ima 37 godina i koleno počne da ga muči. Pokidani meniskus nije strašna stvar sa 24-25-26 godina, ali u njegovom dobu… trava je njegova najbolja podloga sad, a najslabija za njegove najveće rivale.

-Ako se za dve sedmice povuče s Vimbldona, to bi bila šteta. To onda ugrožava i US open, pa bi mogao i da završi ovu sezonu, da se zaleči i da pokuša da uhvati još jedan, poslednji zalet u 2025. godini – zaključio je Amerikanac.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Endi Rodik, Novak Đoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.