18/11/20 - 18:25h

Rodik i Kurijer: Novak će biti najbolji svih vremena

 

Endi Rodik i Džim Kurijer istog su stava da će Novak Đoković biti najbolji teniser svih vremena.


Novak Djokovic (Photo by Saeed KHAN / AFP)

Već dugo vremena u javnosti se raspravlja ko će od Velike trojke (Đoković, Federer, Nadal) biti proglašen za GOAT-a.

– Ovako ja to vidim, Novak će, verujem, osvojiti više velikih turnira u odnosu na drugu dvojicu igrača. Nadal će biti drugi na toj listi. Federer možda ima još jedan veliki turnir ‘u sebi’. Bio je tako blizu na prošlom Vimbldonu, moglo je lako da bude Federer 21 – Đoković 16. Takođe mislim da Nadal može do još dva ili tri, a Đoković bi mogao do pet ili šest. Naravno, sve pod pretpostavkom da će biti zdravi. – kazao je Kurijer.

– Što se mene tiče, sve je tu prilično jasno. Mislim da je u ovoj trojci Novak Đoković favorit da za godinu ili dve ima najveći broj osvojenih grend slemova. Ako pogledate 2020, nije bilo Vimbldona na kome je on već godinama najbolji igrač. Na US Openu mu se desilo ono sa linijskim sudijom. Sada izgleda da je Australijan open pod znakom pitanja. Novak sigurno misli: ‘Moramo da se vratimo na teren, moramo da igramo, ovo je vrhunac moje karijere. – rekao je Rodik u intervjuu za Tennis Channel i nastavio:

– Ali, hajde da zamislimo da budu izjednačeni po broju osvojenih grend slemova. U tom slučaju bi bilo izuzetno teško statistički naći bilo šta što ne ide u Novakovu korist. Ako su izjednačeni u grend slemovima on je u prednosti po pobedama u međusobnim duelima, po Masters titulama, po broju godina završenih na broju jedan. Teško je naći argument koji kaže da u tom slučaju Novak nije najbolji svih vremena.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Džim Kurijer, Endi Rodik, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.