17/08/21 - 20:14h

Rodik: Federer nikada nije koristio privilegije

 

Nekadašnji američki teniser Endi Rodik rekao je da se nada da će Rodžer Federer završiti karijeru na način na koji bude želeo.


Foto: Adam Glanzman/Getty Images North America

Federer je nedavno objavio da će imati još jednu operaciju kolena zbog koje nekoliko meseci neće igrati na turnirima.

Nakon tog saznanja, javnost će počela da diskutuje o tome hoće li Švajcarac uopšte moći da se vrati na teren ili će morati da završi igračku karijeru.

– Lično se nadam da će imati priliku da se vrati na pravi put i oprosti se na svoj način. Nije me briga što ne igra na nivou na kojem je igrao, važno je da dobije oproštaj kakav želi. Tužno je videti da stariji igrači moraju da prekinu jer njihovo telo ne može više. – rekao je Rodik i nastavio:

– Takođe moramo da imamo na umu jednu stvar: ovaj tip je navršio 40. godinu i njegovo telo se ponašalo neverovatno. Treba napomenuti još jednu stvar – nikada nije predao nijedan meč. Uzmimo meč sa Hurkačom npr. U poslednjem setu imate 0-6 i jedan ste od najboljih igrača u istoriji. Ali, on nije želeo da ukrade pažnju i veliki trenutak njegovog protivnika. Maksimalno poštovanje.

Endi je pohvalio i Federerovo ponašanje van terena.

– Federer nikada nije koristio privilegije, uvek je bilo ’molim’, uvek je bilo ’hvala’. Zaboravimo na tenis. Ima mnogo sjajnih tenisera, ali to kako se Federer ponašao dok niko nije gledao, najveći je ’zaključak’ njegove karijere.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Endi Rodik, Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.