21/02/16 - 11:42h

Rio: Poraz Nadala u polufinalu

 


Prvi noslilac turnira u Rio de Ženeiru, Rafael Nadal poražen je u polufinalu od Urugvajca Pabla Kuevasa sa 2:1 (6:7 (6-8), 7:6 (7-3), 6:4).

Rafael Nadal

Rafael Nadal

Raael Nadal je još jedan turnir završio u polufinalu. Nakon turnira u Buenos Airesu, ni na turniru u Rio de Ženeru nije stigao do željenog finala.

Prošle godine ova dva tenisera su se sastala u četvrtfinalu kada je slavio Nadal, ali je sinoć Pablo Kuevas bio bolji i nakon tri i po sata velike borbe, zasluženo se plasirao u finale.

Nadal je osvojio prvi set u tesnom taj brejku, ali je Kuevas u naredna dva nametnuo svoju igru koju Nadal nije mogao da isprati. Urugvajac je dobio drugi set, u kojem je takođe igran taj brejk.
Treći set, Kuevas je prelomio u šestom gemu kada je spasao dve brejk lopte, a onda oduzeo servis Nadalu i do kraja uspeo da saučuva svoj servis i tako zakaže finalni duel protiv Argentinca Davida Pelje. Koliko je Kuevas bio nadmoćan, govore i brojke – upisao je 48 vinera, čak 10 as servisa i sačuvao 11/13 brejk lopti.

Nadal je svestan da je sinoć propustio veliku priliku u drugom setu, kada je spasao nekoliko brejk šansi, ali ipak nije uspeo da slavi.

Propustio sam priliku, to je sve. Borio sam se do kraja i sada moram da prihvatim poraz i nastavim da radim kako bih promenio dinamiku.

Kralj šljake, ovim porazom nije uspeo da se plasira u svoje 100. finale na ATP turnirima, pa je turneju po Južnoj Americi završio sa dva polufinala. To svakako nije dobar rezultat za Nadala, koji je i sam izjavio da je za njega turnir uspešan samo ako osvoji titulu.

Nisam osvojio titulu, tako da ova dva turnira nisu bila uspešna. Imao sam šanse na oba, izgubio sam u polufinalima. Sada se okrećem Indijan Velsu. Moraću da radim kako bih napredovao.

(Tenis Uživo, M. Petković)


Teme:   Atp Rio, Rafael Nadal, Teniseri


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.