14/05/16 - 18:45h

Rim: Medison Kiz prva finalistkinja!

 


U prvom polufinalnom meču WTA takmičenja u Rimu, Medison Kiz je savladala Garbinje Muguruzu sa 7:6 (5), 6:4. U drugom polufinalu igraju Serena Vilijams i Irina-Kamila Begu.

Kiz

Kiz


Nakon prvog polufinala, Amerikanka Medison Kiz uspela je da se plasira i u svoje prvo finale ove sezone. Ona je savladala trećeg nosioca Garbinje Muguruzu nakon jednog sata i 38 minuta borbe.

Iako je na startu imala više problema da sačuva svoj servis, Kiz je prva napravila brejk i povela sa 3:1, ali je Špankinja odmah uzvratila ribrejkom i vratila meč u egal. Teniserke su nadalje čuvale servis do taj-brejka, gde je Medison ugrabila drugu set loptu i povela sa 1:0.

Kiz je jedan brejk u drugom setu bio dovoljan za pobedu – dogodilo se to u sedmom gemu. Do kraja meča nije dozvolila Muguruzi brejk loptu.

Četvrta teniserka sveta je napravila čak osam dvostrukih servis grešaka i osvojila tek 45% poena na svoj drugi servis (14/31), pa je jasno da u lošem početnom udarcu leži najveći uzroki njenog neuspeha. Ipak, Muguruza može biti zadovoljna jer je ostvarila prvo polufinale ove sezone.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Masters u Rimu, Medison Kiz, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.