17/09/20 - 20:33h

Rigorozno: Ovo su pravila pod kojima će se igrati na RG

 

Organizatori Rolan Garosa saopštili su neka od pravila koja će važiti u borbi protiv virusa COVID-19 na takmičenju.


Foto: Source: Cameron Spencer/Getty Images Europe

Kako prenose tamošnji mediji, jedno od glavnih pravila jeste da igrači neće moći da borave u privatnom smeštaju, već će svi biti smešteni u dva hotela koja su organizatori odabrali. Takođe, oni hotele neće moći da napuštaju osim kada idu na mečeve i treninge. Ukoliko neko prekrši ovo pravilo, odmah će biti diskvalifikovan.

Igrači koji učestvuju u kvalifikacijama u Pariz moraju doći četiri dana pre prvog meča, a učesnici glavnog žreba tri dana pre starta glavnog turnira. Izuzetak će biti jedino oni koji u nedelji ranije učestvuju na drugim takmičenjima.

Odmah po dolasku u hotel igrači i članovi njihovih timova biće testirani i svoje sobe neće smeti da napuštaju sve dok ne dobiju negativne rezultate. Napomena je i da igrači moraju imati dva negativna testa pre nego što zaigraju prvi meč. Ukoliko neki igrač ili član tima sa kojim igrač deli sobu bude zaražen, to je automatska diskvalifikacija. Ako bude zaražen član tima sa kojim igrač ne deli sobu, moći će da igra uz negativan test i dozvolu lekara.

Maske će biti obavezne, osim na treninzima, mečevima i tokom obeda.

Rolan Garos počinje 27. septembra.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Grend Slem, Rolan Garos, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.