31/03/23 - 12:58h

Ribakina: Nisam očekivala da ću biti u finalu

 

Elena Ribakina igraće u finalu turnira u Majamiju.


Elena Ribakina

Ukoliko bude osvojila titulu, postaće peta teniserka u istoriji koja je u istoj sezoni osvojila Majami i Indijan Vels. Za sad je to od ruke pošlo Šefi Graf, Kim Klajsters, Viktoriji Azarenki i Igi Švjontek.

– Danas sam igrala bolje kada sam zaostajala, tada sam sve radila ispravno, možda sam se malo i naljutila na sebe. Nije bilo lako ni zbog ovih pauza zbog kiše, a i Džesika je igrala izvanredno u nekim periodima – nije lako igrati s njom jer drži loptu nisko i onda je teško promeniti pravac lopte. – rekla je ona i nastavila:

– Nisam očekivala da ću biti u finalu. Znala sam da će biti teško od samog starta, i u prva dva meča je i bilo. Samo sam pokušavala da se usredsredim na sledeći meč i da guram sebe da se borim do samog kraja čak i kada sam u zaostatku. Zasad imam uspeha.

U finalu će joj protivnica biti bolja iz duela Petre Kvitova i Sorane Kirstee.

– Obe su veoma teške protivnice, udaraju jako i agresivne su. Sa Petrom sam igrala na startu sezone, mada su bili mnogo brži uslovi. Ako budem igrala s njom, biće drugačiji jer su ovde tereni sporiji nego tad, posebno posle kiše. Kada je tolika vlaga, nije lako. Ko god da prođe, biće teško. Nadam se da mogu da uložim taj poslednji napor i dođem do titule.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Masters u Majamiju, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.