04/06/14 - 18:47h

RG: Ziki u finalu mešovitog dubla!

 

Srpski teniser Nenad Zimonjić i njegova partnerka Nemica Julija Gergeš plasirali su se u finale mešovitog dubla, pošto su u polufinalnom duelu bili bolji od Mađarice Timee Baboš i Amerikanca Erika Butorca sa 2:0, po setovima 6:2, 6:2.

Zimonjić-Gergeš66
Butorac-Baboš22

Nenad Zimonjic

Nenad Zimonjic

Srpski teniser Nenad Zimonjić pronašao je utehu za poraz u muškom dublu. On je u paru sa Nemicom Julijom Gergeš sigurnom igrom izborio plasman u finale Rolan Garosa u konkurenciji mešovitih dublova nakon trijumfa u polufinalnom duelu protiv Erika Butorca i Timee Baboš.

Nakon sigurna dva uvodna gema oba para, nastavak meča je protekao u potpunoj dominaciji srpsko-nemačke kombinacije. U četvrtom gemu, Zimonjić i Gergeš stižu do brejka za vođstvo od 3:1. Kontrolisali su u potpunosti igru i ritam meča i u osmom gemu ponovo vrše pritisak na servis rivala i još jednim brejkom, rešavaju prvi set u svoju korist rezultatom 6:2.

Zimonjić i Gergeš su u istom ritmu otvorili i drugi deo igre i odmah na startu oduzeli servis svojim rivalima za 2:0. U nastavku seta, Butorac i Baboš su imali priliku da se rezultatski vrate u meč, ali je nisu iskoristili. Kazna je stigla ponovo u osmom gemu, kada srpsko-nemačka kombinacija novim brejkom uzima i drugi set sa 6:2, za trijumf i plasman u finale Rolan Garosa.

Zimonjić i Gergeš će u finalu snage odmeriti sa Nemicom Grenefeld i Holanđaninom Roherom.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Mešoviti parovi, Nenad Zimonjić, Polufinale, Rolan Garos, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.