01/06/13 - 17:36h

RG: Rus eliminisao umornog Janka

 

Srpski teniser Janko Tipsarević eliminisan je u trećem kolu Otvorenog prvenstva Francuske. Bolji od srpskog tenisera bio je Rus Mihail Južni rezultatom 3:0, po setovima 6:4, 6:4, 6:3. Janko je bio isrpljen posle jučerašnjeg meča sa Verdaskom koji je trajao više od četiri sata.

J. Tipsarević443
M. Južni666
Janko Tipsarevic

Janko Tipsarevic

Janko je nešto slabije ušao u meč i već u trećem gemu dozolio Južnom brejk i kasnije prednost od 3:1. U nastavku seta igralo se gem za gem, Tipsarević je pokušavao da vrati izgubljeno, ali bezuspešno. Posle ovakvog raspleta Rus je prvi set rešio u svoju korist rezultatom 6:4.

U drugom setu Tipsarević se držao sve do rezultata 2:2, a onda je Mihail Južni napravio brejk i potom, posle dobrog gema na svoj servis, poveo sa 4:2. U nastavku seta ista situacija kao i u prvom. Janko je pokušavao da vrati brej, ali bezuspešno, da bi na kraju Južni i drugi set rešio u svoju korist rezultatom 6:4.

U trećem setu Janko je imao veliku šansu da se vrati u ovaj meč. Pri vođstvu od 1:0 Janko je u gemu kada je Rus servirao imao čak tri brejk lopte, ali nije iskoristio ni jednu, a Mihail je poravnao rezultat na 1:1. I kako to obično biva, već u sledećem gemu Južni je imao takođe tri prilike za brejk, ali je on iskoristio svoju treću, tako što je Tipsarević čistu loptu na mreži izbaciuo u aut – 2:1. U nastavku seta, kao i u predhodna dva, Janko je bezuspešno pokušavao da pripreti, a pri rezultatu 5:3 Mihail Južni pravi još jedan brejk za konačnih 6:3 u trećem setu.

Rus će se u četvrtom kolu sastati sa pobednikom duela Has – Izner.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Grend Slem, Janko Tipsarevic, Rolan Garos, Teniseri, Treće kolo, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.