31/05/13 - 21:40h

RG: Kuznjecova bolja od Bojane

 

Srpska teniserka Bojana Jovanovski nije uspela da se plasira u četvrto kolo Otvorenog Prvenstva Francuske. Bolja od Bojane bila je Ruskinja Svetlana Kuznjecova rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 7:6(2). Ruskinja će se u narednoj rudni sastati sa Agelikom Kerber iz Nemačke.

B. Jovanovski46
S. Kuznjecova67
Bojana Jovanovski

Bojana Jovanovski

Bojana je solidno ušla u meč, osvojila početni gem na svoj servis, ali je već pri rezultatu 1:1 dozvolila Ruskinji da napravi brejk. U nastavku meča nije bilo brejkova sve do rezultata 4:3 za Svetlanu Kuznjecovu, kada je Bojana Jovanovski povratila izgubljeno i došla do izjednačenja – 4:4. Međutim, već u sldećem gemu Kuznjecova pravi novi brejk i potom ga materijalizuje za osvajanje prvog seta rezultatom 6:4.

U drugom setu opet je Svetlana bolje krenula. Ona je pri rezultatu 2:2 napravila brejk i povela sa 3:2, a kasnije i sa 4:2. Bojana Jovanovski je pokušala da se vrati u meč i uspela je da pri rezultatu 5:4, kada je Ruskinja servirala za meč, napravi brejk i izjednači na 5:5. Međutim, prava drama je viđena u poslednja dva gema. Prvo je Kuznjecova oduzela servis Bojani i povela sa 6:5, a zatim se Bojana još jednom vratila u meč, vrativši brejk i tako došavši do taj-brejka. U “trinaestom gemu” bolje se snašla ruska teniserka i rezultatom 7:2 dobila ovaj deo igre, za konačnih 7:6 u drugom setu.

Svetlana Kuznjecova će se u četvrtoj rudni sastati sa Nemicom Angelikom Kerber.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Bojana Jovanovski, Grend Slem, Rolan Garos, Teniserke, Treće kolo, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.