19/09/23 - 17:36h

Ređaju se mudrosti o “fenomenu Đoković”: Divim mu se, juri brojke jer nikada neće biti kao Federer i Nadal!

 

Zašto je Novaku važno da bude najbolji i da li je moguće da se takvo pitanje uopšte postavlja? I kako to da je počelo masovno da se postavlja kada je ubijen i poslednji argument u G.O.A.T. debati?


zimbio.com

Teniski ljudi od autoriteta na različite načine tumače fenomen zvani Novak Đoković. Sada, kada više nema argumenata protiv tvrdnje da se radi o najboljem svih vremena, masovno se preispituju njegovi motivi da postane to što je postao.

Nadal, Cicipas i mnogi drugi su govorili o tome, među njima i nekada slavna teniserka, a sada trener, Rene Stabs. Australijanka je izrazila divljenje što Novak uprkos svemu i dalje unapređuje svoju dominaciju.

– Đokovićevi brojevi su jednostavno neverovatni bez obzira na sve. Na njega se gleda polarizovano, on je polarizovan, ali morate da ostanete začuđeni nad njegovom sposobnosti da nikada ne odustane i da je neumoljiv – rekla je Stabs i potom dodala:

– Mislim da su Rodžer i Rafa definitivno oličili želju za pobedom, a da je za Novaka to postala opsesija. I to se vidi. On hoće da njegove brojke budu što bolje jer zna da neće biti popularan kao Španac i Švajcarac. Mislim da je to činjenica i mislim da sam u pravu kada to kažem. Mislim da želi da brojke toliko podigne i da kaže: “Da, možda su popularniji od mene, ali ja ću uvek biti najveći jer ću uvek imati brojke na svojoj strani!” Divim mu se zbog toga – zaključila je Australijanka.

Prosto je neverovatno da u svakom “divljenju” Novaka Đokovića postoji neko “ali”… Treba biti prilično neupućen ili zloban pa reći da je Rodžerova i Rafina popularnost njegov motiv da svaki put izađe na teren i pobedi. Teško je verovati da je Stabs neupućena…

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.