21/12/20 - 14:43h

“Razumem Novakove dobre namere, ali…”

 

Trener Rodžera Federera Ivan Ljubičić govorio je o novoj Asocijaciji igrača koju su osnovali Novak Đoković i Vasek Pospišil.


Getty Images AsiaPac

On je predočio šta smatra dobrim, a šta lošim stranama ovog udruženja.

– Sada kada više nisam igrač, mogu da kažem da nisam baš sve detaljno pratio, sa nekom posebnom pažnjom. Svakako da razumem Novakove dobre namere. Ako je cilj da reč igrača ima veći težinu, da se poveća procenat za nagradni fond koji ide onima koji igraju, to su onda prave ideje. Razumem da igrači koji su niže rangirani mogu da se osećaju slabo predstavljenim jer su ekonomski slabiji. Ipak, teniseri znaju da naš posao nije socijalističkog tipa, na terenu smo sami, jedan protiv drugog, da bismo pobedili. Samim tim i obezbedili sebi što je moguće veću novčanu nagradu, dakle uzimamo jedni od drugih. – rekao je Ljubičić i nastavio:

– Kreiranjem nove asocijacije, doći će do problema jer će uvek biti neophodno da se razgovara o nagradnom fondu sa turnirima i ljudima iz ATP. Sigurno da ATP nije savršena organizacija, jer je svakako mogla da poboljša komunikaciju sa svim teniserima. Ipak, ona pokušava da štiti interese svih. Ne smemo da zaboravimo da, ako se pitaju samo turniri, oni bi svakako uvek bili za to da na njima ima manje igrača.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Ivan Ljubičić, Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.