02/06/17 - 12:33h

Raonić prošao skoro bez borbe, Busta srušio Dimitrova!

 


Miloš Raonić se plasirao u osminu finala za pola sata provedenih na terenu, dok je Pablo Karenjo Busta u tri seta nadjačao Grigora Dimitrova.


foto:Zimbio.com

Raonić je dobio prvi set protiv Garsije Lopeza sa 6:1 za 29 minuta, a nakon što je napravio brejk i u prvom gemu nastavka, Španac mu je predao meč zbog povrede.

Kanađanin će i u osmini finala igrati protiv tenisera iz Španije, ali će definitivno imati teži zadatak, pošto je Pablo Karenjo Busta pokazao klasu u pobedi nad Dimitrovim 7:5, 6:3, 6:4.

Busta je tako već ostvario lep rezultat za svoje standarde plasmanom u 16 najboljih, nastavivši odličnu sezonu, dok je Dimitrov ponovo razočarao.

Zaista je delovalo da će se Bugarin vratiti u sam vrh nakon fenomenalna prva dva meseca ove godine (krajem februara bio teniser sa najviše pobedu u sezoni do tada), ali je usledio za njega karakterističan pad, koji i dalje traje.

Posao je ekeresno završio i Roberto Bautista Agut, rutinski opravdaši ulogu favorita protiv Jirija Veselija – 6:3, 6:4, 6:3. Španac u narednom kolu igra protiv boljeg iz meča Basilašvili – Nadal.

Podsetimo, u prvom meču dana, strašan maler zadesio je Davida Gofana u finišu prvog seta pa je morao preda Sebaljosu.

Danas, 3. kolo:

Gofan – Sebaljos 5:4 (predaja)
Raonić – Garsija lopez 6:1, 1:0 (predaja)
Karenjo Busta – Dimitrov 7:5, 6:3, 6:4
Basilašvili – Nadal
Bautista Agut – Veseli 6:3, 6:4, 6:3
Tim – Džonson
Puij – Ramos
Đoković – Švarcman

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Grigor Dimitrov, Karenjo Busta, Miloš Raonić, Rolan Garos, Vesti


Komentari