07/03/23 - 22:27h

“Rafino telo popušta, povreda je sve više”

 

Bivša teniserka Kris Evert smatra da je Rafael Nadal sve bliži kraju karijere.


Source: Getty Images Europe

Ona smatra da je Nadal pametno postupao sa svojim povredama i da ih je kontrolisao, odmarao telo kada je bilo potrebno, pa zbog toga nije imao duže pauze. Dodala je da veruje da Španac sada ima drugačije prioritete i da mu uskoro sledi pad u karijeri.

– Njegove povrede nisu bile tako katastrofične, gde bi bio godinu dana van terena, kao kod mnogih drugih igrača. Rafa zaista gleda kako da sačuva svoje telo. On je bio pravi ratnik i njegovo telo je trpelo mnogo, jer daje sto odsto na treningu i na mečevima. On igra veoma fizički, njegov stil je takav da u razmenama nadigra protivnika. Proveo je mnogo vremena udarajući lopticu i pitate se kako mu se telo još tako dobro drži. Ipak, sada kada je otac, ima drugačiju perspektivu i ima o čemu da se brine posle tenisa. – rekla je Evert i dodala:

– Njegovo telo je pohabano i sada i obična povreda više nije obična i imaće ih sve više. Možete sa sigurnošću da kažete da će u narednih nekoliko godina da pada. Ne želim nikom da se povuče, ali u narednih nekoliko godina, zbog povreda i porodice, ne bi me začudilo da krene da popušta. Povreda je bilo sve više poslednjih godina. To je neki znak da je telo krhkije i da popušta. To je razumljivo zbog njegovog stila igre i ne mislim tu ništa negativno. Ipak istina je da se povređivao. Nema razloga da se bori protiv emotivnog ili mentalnog dela igre, više je do toga da telo drži što je moguće više zdravim. Rolan Garos, šljaka, duže razmene, duži mečevi, meta na njegovim leđima. Biće to stvarno velik izazov za njega.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Rafael Nadal, Rafael Nadal, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.