29/08/15 - 16:56h

Rafa: Sve pohvale Rodžeru, ali Novak je najteži rival protiv koga sam igrao

 


Španac Rafael Nadal rekao je u izjavi za “GQ Magazin” da mu je u karijeri bila uvek velika čast da igra protiv Rodžera Federera, ali da je Novak Đoković najteži protivnik protiv koga je igrao.

Rafael Nadal i Novak Djokovic

Rafael Nadal i Novak Djokovic

Rodžer i Rafa su vodili velike bitke tokom dvehiljaditih i praktično rezervisali mesta u svakom finalu u okviru nekog Gren slem turnira. Potom se na teniskoj sceni pojavio Novak Đoković koji je razbio tu idilu i posle izvesnog vremena napornim radom i kvalitetom nametnuo se kao prvi reket sveta.

O tome na najbolji način svedoči i statistika, koja kaže da je Srbin od 2010. godine najdominantniji igrač na ATP turu sa šest Gren slem titula u poslednjih pet godina.

Nadal je u intervjuu za prestižni magazin sumirao svoju dosadašnju karijeru, a tom prilikom se dotakao i dvojice najljućih rivala, Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

Za mene je uvek bila velika čast da igram protiv Rodžera. Uvek je postojalo veliko poštovanje između nas. Doživeli smo zajedno neke neverovatne trenutke u tenisu, a naš rivalitet nam je omogućio da napredujemo“, rekao je Rafa, ali na pitanje ko je mu je na terenu zadavao najviše muka, Španac je krajnje otvoren.

Da budem iskren, najteži protivnik koga sam imao sa druge strane mreže je definitivno Novak Đoković. Protiv Novaka je uvek bilo napeto, sa puno preokreta, morao sam da pružim i više od maksimuma, a i često smo igrali tesne i neizvesne mečeve u karijeri“, naglasio je Nadal.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP Rang Lista, ATP trka, Grend Slem, Novak Djoković, Rafael Nadal, Rang Lista, Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.