12/11/15 - 17:48h

Rafa se pita: Zašto nikada ne igramo Masters kup na šljaci?

 

Španski teniser Rafael Nadal istakao je da nije fer što se Završni Masters kup na kraju sezone igra isključivo na tvrdim podlogama.

Nadal

Nadal

Poznato je koliko Španac voli da igra na najsporijoj podlozi, na kraju krajeva teniser sa Majorke je nekrunisani kralj šljake i u karijeri je osvojio pregršt trofeja.

Španac je prvi put nakon 11. godina ostao bez trofeja na Gren slem takmicenjima, a pravi ritam je uhvatio tek u samom finišu sezone.

Do kraja sezone preostao je samo Masters kup u Londonu, a nije tajna da Rafa nikada nije bio previše oduševljen činjenicom da se igra u dvoranskim uslovima i na tvrdoj podlozi. U prilog tome govori i podatak da Nadal nikada nije podigao pobednički pehar sa Završnog Masters kupa.

Imajući to u vidu, ne čudi izjava španskog tenisera u kojoj smatra da nije fer da se igra samo na betonu.

Nisam siguran da je to fer prema igračima, ja sam se prvi put kvalifikovao za Masters kup 2005. godine i od tada je svaki put igrano u dvorani, na tvrdoj podlozi. Mislim da nije u redu da teniser kao ja nikada nije imao priliku da igra na podlozi koja mu malo više pogoduje. Uvek sam igrao na podlozi koja mi najmanje odgovara“, požalio se Nadal.

O2 Arena je sjajno mesto za Masters kup, uvek sam uživao da igram u toj dvorani, atmosfera je sjajna, ali mogli bismo da igramo i na šljaci“, dodao je Rafael Nadal.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP, ATP Rang Lista, Masters, Masters u Londonu, Rafael Nadal, Rang Lista, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
Mirko November 12, 2015 Odgovori

Pa da ti gospodine Rafa ne bi,kao RG,9 puta osvojio zavrsni masters (kojeg inace nemas).Eto zato 🙂

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.