12/11/15 - 10:03h

Rafa pred London: Novaka je trenutno nemoguće pobediti, ali ko zna…

 

Nekada najbolji igrač plenete i trenutno najbolji igrač Španije, Rafael Nadal, ističe pred početak Završnog Mastersa u Londonu da je trenutno nemoguće pobediti najboljeg igrača planete, Novaka Đokovića, ali da se i to možda može promeniti. Rafa je u sve boljoj formi, kako se sezona bližila kraju, te u Veliku Britaniju putuje kao optimista.

Nadal

Nadal

Teniser iz Španije ističe da je najboljeg trenutno nemoguće pobediti, te da je Novak Đoković u fantastičnoj formi.

„Može li neko može da pobedi Đokovića? Do sada se činilo da je to nemoguće, ali nikada ne znate“, rekao je Nadal, uoči početka i današnjeg žreba za Završni turnir, uz podsećanje da je zbog pozicija na tabeli moguće da u Londonu gledamo “grupu smrti” i u njoj Novaka, Rodžera i Rafaela.

Kakva je završnica sezone iza Španca i koliko je evidentan njegov napredak u igri, deluje zaista realno to što Rafa u London odlazi pun optimizma.

„Da su me početkom godine pitali šta bi za mene bio dobar rezultat u Londonu, rekao bih samo da budem tamo. Sada su se stvari promenile – ne kažem da mogu da pobedim jer sam prošlih godina dolazio u mnogo boljem stanju, a nisam uspevao. Ove godine će biti još teže, ali barem sam ubeđen da mogu da se takmičim i dajem sve od sebe“, jasnu poruku ostalima šalje Španac.

Završni Masters u Londonu igra se u „O2 areni“ od 15. do 22. novembra, žreb je danas, a nagradni fond ove godine iznosi 7.000.000 dolara, ali će i svaka pobeda biti premirana.

Nadal još ističe da mu je nervoza prošlost, te da se sada na terenu oseća sve bolje, a ovakva priča ide u prilog onoj da se od Rafaela sledeće sezone može očekivati pokušaj za proboj u sam vrh.

„Nervoza je prošla, sada mogu da se borim i pravim preokrete. Mentalna snaga nije nestala, samo nisam mogao da je koristim u prvim mesecima sezone, ali sada je to opet moguće. Zadovoljan sam kako stvari idu u poslednjem delu sezone. Ne mislim da sam dovoljno dobar da ne prihvatim probleme sa kojima sam se suočavao ove sezone. Nastaviću da treniram kao što sam oduvek radio“, zaključio je Rafael Nadal.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   ATP, Masters, Masters u Londonu, Novak Djoković, Rafael Nadal, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
Mirko November 12, 2015 Odgovori

Trenutno? Rafa,e jesi saljivdzija 🙂

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.