16/02/14 - 12:00h

Rafa počeo da sumnja u sebe

 

Iako je još vek u najboljim godinama, Rafael Nadal je počeo da sumnja u svoje sposobnosti, a to se da zaključiti po izjavi koju je dao na konferenciji povodom turnira u Rio de Žaneiru sledeće nedelje. Nadal je rekao da ne veruje da će uspeti u jednom od preostalih ciljeva karijere, da prestigne Rodžera Federera u broju osvojenih Gren Slem pehara.

Rafael Nadal

Rafel Nadal

Rodžer Federer ima 17 Gren Slem pehara u svojoj riznici, a Nadal četiri manje. Za razliku od Rafaelove, Rodžerova igračka karijera je na izdisaju, ali ni to nije dovoljno Špancu da veruje da će završiti poduhvat prestizanja jednog od najvećih rivala kroz karijeru i jednog od, ako ne i najboljeg svih vremena. Moguće je da Nadal pokušava da ovakvim izjavama skine pritisak sa svojih leđa. Jedno je sigurno. Iako to ne pokazuje, prvi teniser sveta više od svega želi da nadmaši Federera.

Dvadesetsedmogodišnji Španac se takođe nada da će se pojaviti i na Olimpijskim Igrama 2016-e godine, upravo u gradu u kojem igra sledeći svoj turnir. Podsećamo, Nadal je slavio 2008. u Pekingu, a sledeći olimijski turnir igraće se na njegovoj omiljenoj podlozi, šljaci.

Teško je predvideti šta će se desiti u naredne dve i po godine, ali ja sam vrlo motivisan da se pojavim u Brazilu kao takmičar. Činjenica da će se igrati na šljaci još me više motiviše. Reprezentovanje moje zemlje u Pekingu 2008. bilo je nešto najlepše što mi se desilo u karijeri– završio je Nadal

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Rafael Nadal, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.