20/10/14 - 16:15h

Rafa: Optimističan sam i mislim da ću uskoro biti na svom najvišem nivou

 

Španac Rafael Nadal pred početak turnira u Bazelu kaže da ne sme da dozvoli da ga poremete brojni pehovi koje je imao ove sezone. On ističe da mora da bude optimističan i da se nada da će uskoro biti na najvišem nivou.

Rafael Nadal

Rafael Nadal

“Da sam iznerviran, da li bi to pomoglo? Ako raspoloženje postane negativno, onda ne možeš da radiš sa pravom energijom. Zato volim da ostanem pozitivan, kakav sam uvek i bio tokom karijere. Pokušavam da radim pravim intenzitetom i s pravim pristupom kako bih što pre igrao najbolje što mogu“, rekao je 28-godišnji Španac.

Rafael Nadal je prvo propuštao turnire zbog problema sa ručnim zglobom, a sada ga muči i slepo crevo.

“Šta je bilo, bilo je. Jedini način da se vratim na svoj stari nivo jeste da vredno radim i da ostanem zdrav. Optimističan sam i mislim da ću uskoro biti na svom najvišem nivou. Osećam se bolje, napredujem. Morao sam da uzimam mnogo antibiotika u poslednjih godinu i po dana – počeo sam da treniram prošlog utorka, počeo sam polako i još mi nedostaje ritma“, kaže Nadal.

Protivnik Španca u prvom kolu ATP turnira u Bazelu biće Simone Boleli iz Italije.

“Biće to jedan od mojih najtežih mečeva prve runde na turniru iz Serije 500 u poslednje vreme. Nisam sto posto siguran šta će se dogoditi, nisam dovoljno trenirao i osećam da se lakše umaram. Trening je jedna stvar, a meč druga jer je više adrenalina, srce brže kuca i malo se plašim kako će mi telo reagovati. Neke od povreda doživeo sam posle terapija antibioticima, nadam se da to sada neće biti slučaj“, zaključio je Rafa.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   ATP, ATP 500, ATP u Bazelu, Rafael Nadal, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.