09/08/19 - 12:29h

Rafa o Savetu igrača: Mogu da ponudim drugačiju perspektivu

 


Rafael Nadal je nakon plasmana u četvrfinale Rodžers kupa, na konferenciji za novinare pričao Savetu igrača čiji je postao član.


Source: Mike Hewitt/Getty Images Europe

Nadal je, uz Rodžera Federera i Jirgena Melcera, popunio mesta tenisera koji si napustili Savet.

U razgovoru za novinare, najviše pitanja bilo je vezano za njegovu novu dužnost.

– Bilo je nekih teških diskusija poslednjih nekoliko puta, mnogo važnih stvari mora da se uradi. Želim da budem informisaniji i da pokušam da dam svoje mišljenje posle više od 15 godina na ATP turu. Verovatno mogu da ponudim drugačiju perspektivu oko toga kako tenis treba da izgleda. To je sve, pokušavam da pomognem da tenis bude bolji. – rekao je Rafa.

Na pitanje novinara da li ga je Novak Đoković koji je predsednik Saveta igrača ohrabrivao da se priključi, Španac je izbegao konkretan odgovor:

– Novak je tu već neko vreme, Federer i ja smo bili tu u prošlosti. Dobro je da su igrači zainteresovani za ono što se dešava u našem sportu, mislim da smo tokom cele karijere i Rodžer i ja brinuli o stanju našeg sporta. Mnogo se toga dešava trenutno i želimo da budemo deo toga, zato smo tu.

U četvrfinalu Rodžers kupa na kome brani titulu sastaće se sa Fabiom Fonjinijem koga je pobeđivao 11 puta, dok je Italijan slavio četiri puta. Poslednji duel dobio je Fabio i to u polufinalu Monte Karla.

– On igra odlično, gledao sam malo njegovog prethodnog meča. Ovo mu je jedna od najboljih sezona u karijeri, igra na vrlo visokom nivou. Moraću da igram dobro – mislim da je sada bilo bolje nego u prvom meču i nadam se da će se tako nastaviti.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Rafael Nadal, Rafael Nadal, Teniseri, Vesti


Komentari