01/02/14 - 21:45h

Rađanje zvezde: Senzacija Peđe Krstina!

 

Da ovo ne bude potpuno neuspešan vikend srpskog tenisa, pobrinuo se mladi Peđa Krstin, jedna od najvećih naših nada. 19-ogodišnji Srbin je već na prvom stepeniku turnira u Zagrebu režirao najveće iznenađenje. Mladi Kikinđanin, 373. igrač sveta, savladao je favorizovanog Markosa Bagdadisa u prvom kolu kvalifikacija, i to posle preokreta, 2:6, 6:4, 6:4.

Pedja Krstin

Pedja Krstin

Bagdadis, pobednik ovog turnira pre sedam godina, krenuo je iz kvalifikacija jer je kasnio sa prijavom na turnir, i odmah je naleteo na neugodno iznenađenje.

Ništa nije ukazivalo na senzaciju u prvom setu. Kipranin je lako poveo sa 3:0, uz dva brejka viška, i osvojio prvi set sa 6:2. Krstin je uspeo da napravi jedan brejk, ali je pretrpeo čak tri.

Svi su očekivali lagan trijumf Bagdadisa, a kada je poveo sa 3:1, niko u to nije sumnjao. Niko osim mladog Srbina. Uspeo je Krstin da se vrati u meč, izjednači na 3:3, a potom, pri svom vođstvu od 5:4, i da još jednom oduzme servis nekadašnjoj zvezdi svetskog tenisa. 6:4 za Peđu, 1:1 u setovima.

Treći set je bio skoro identičan drugom. Bagdadis je brejknuo za 3:2, ali je Peđa odmah uzvratio. Čuvali su teniseri svoj servis do 5:4 za Krstina, kada je Bagdadis servirao za ostanak u meču. Uprkos enormnoj razlici u iskustvu, naš igrač je pokazao neverovatnu zrelost i pobednički mentalitet. Kada je bilo najvažnije on je bio najbolji, i, baš kao i u drugom setu, napravio brejk kada on najviše vredi! 6:4 i senzacionalna pobeda Peđe Krstina.

Srpskog tenisera, koji je, bez ikakve dileme, ostvario najveći trijumf u karijeri, u narednoj rundi kvalifikacija očekuje Italijan Đanluiđi Kvinzi, 326. igrač planete.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP, ATP u Zagrebu, Peđa Krstin, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
NIKO February 2, 2014 Odgovori

ON JE IZ MOKRINA NE IZ KIKINDE !!!!

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.