09/11/23 - 12:02h

PTPA reagovala na “fijasko” u Kankunu: WTA, čekaćemo vas deset dana!

 

Organizacija čiji je suosnivač Novak Đoković nije prećutila organizacioni debakl na završnom turniru za dame.


Tenis Uzivo live prenos Novak Djokovic

Getty Images Asia

WTA finalni turnir u Kankunu doživeo je ogroman debakl. Skandalozno loša organizacija je, kako stoji u saopštenju PTPA, bacila senku na tenis i ženski sport generalno. Asocijacija Profesionalnih tenisera (PTPA) kojom rukovodi Novak Đoković, a koje je istu i osnovao u partnerstvu sa Veskom Pospišilom, izdala je zvanično saopštenje u kojem traži odgovore i odgovornost.

Podsetimo, u Meksiku apsolutno ništa nije funkcionisalo kako treba, na šta su učesnice javno skretale pažnju od prvog dana po dolasku u Kankun. Na mnogo načina im je čak i bezbednost bila ugrožena.

Saopštenje PTPA:

Nedavno okončan Završni WTA turnir ne samo da je razočarao igračice i navijače, već je bacio senku na tenis kao sport, ali i ženski sport generalno. Prošle sedmice PTPA je bila rešena da ostane tiha iz poštovanja prema teniserkama koje su uložile godinu dana napora da bi tamo došle, a lokalni organizatori su na nefer način bili zarobljeni u nepoznatoj situaciji.

Sada, kada je taj događaj iza nas, ovim putem pozivamo WTA da naruči nezavisni izveštaj, sačinjen od neke treće strane, koji bi se pozabavio brojnim, velikim lomovima koji su se desili tokom prethodnih meseci. Tako se i grade trajna rešenja: moramo da izađemo iz udobnosti od sveta odvojene teniske hijerarhije i da aktivno tražimo spoljne ekspertize kako bismo se pobrinuli da se ove greške ne nastavljaju. Čekaćemo deset dana na odgovor WTA da nam se pridruži u ovoj ključnoj stvari za boljitak ženskog tenisa.

Uz Đokovića i Pospišila, u Izvršnom odboru PTPA nalaze se Paula Badosa, Hubert Hurkač, Džon Izner, Ons Žabur, Betani Matek-Sends i Saisai Ženg.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti, WTA


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.