27/02/17 - 20:31h

Psi zamenjuju skupljače loptica u Sao Paolu! (Video) (Foto)

 


Šest pasa dodavaće loptice igračima tokom polufinala i finala ATP 250 turnira u Sao Paolu.


Twitter

Tradicija u Sao Paolu se nastavlja – umesto devojčica i dečaka loptice na turniru sakupljače psi.

Prošle godine po prvi put je realizovana ideja da psi koji su spašeni na ulici dobiju priliku da skupljaju loptice kod aut linije i dodaju ih igračima.

Psi su bili prava atrakcija na egzibicionom meču pred start takmičenja, mada je u pojedinim momentima bilo malo teže uzeti im lopticu, ali, sve u svemu, dobro su se pokazali na terenu.

Organizatori su saopštili da će njih šestoro – Sindi, Nanda, Pretinja, Mia, Arlet i Ovelja – dodavati loptice igračima tokom zagrevanja i u polufinalima i finalu, 4. i 5. marta.

Street dogs retrieve balls during tennis tournament

Ovi psi su imali težak put, ali želim oda pokažemo da prošlost nije presudna i da bez obzira na sve kroz šta su prošli mogu da budu pravi prijatelji ljudima u budućnostirekla je Madalena Spinakola, jedan od inicijatora ove ideje.

Prošle godine su sva četiri psa našla vlasnike, i svi očekuju da će to biti slučaj i ove godine.

Na ATP turniru iz Serije 250 u Sao Paolu učestvuje i Dušan Lajović koji u prvom kolu igra sa Argentincem Fakundom Baginsom, protiv koga je slavio prošle nedelje u Rio de Žaneiru. Ukoliko se plasira u završnicu, možda i on dobije pomoć od posebnih sakupljača loptica.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Dušan Lajović, Vesti


Komentari