23/06/17 - 14:11h

Prva nedelja na travi kroz brojke!

 

Prva nedelja turnira na travnatoj površini u Štutgartu, Hertogenbošu i Notingemu, dala je određene interesantne brojeve i statistike…


Twitter

75 – Toliko su zajedno “brojili” Tomi Has i Rodžer Federer u meču osmine finala u Štutgartu, što je drugi “najstariji” meč na ATP turu od 1982. godine, kada su Luis Aiala (49 godina) i Rikardo Kano (30) zajedno imali 79 godina.

3 – Samo toliko igrača uspelo je da pobedi Federera dva puta na travi. Pobedivši ga u finalu Halea 2012. i drugom kolu u Štutgartu ove godine, Has se pridružio Novaku Đokoviću i Lejtonu Hjuitu. Has je takođe postao najstariji igrač koji je pobedio prvog igrača od Memfisa 1992. godine, kada je Džimi Konors porazio Majkla Čenga sa 39 godina i pet meseci.

15 – Toliko godina je prošlo kako je Švajcarac poražen u prvoj rundi nekog turnira na travi. Poslednji put se to desilo 2002. na Vimbldonu protiv Maria Ančića.

2 – Ovo je brojka koja pokazuje broj Federerovih poraza od rivala koji su van top 300 igrača. 1999. godine u Vašingtonu dobio ga je 405. sa ATP liste, Bjorn Pau, a nakon gotovo 18 godina to je za rukom pošlo i Hasu.

2 – Federerovi porazi ove godine: protiv Evgenija Donskoja u Dubaiju i Tomija Hasa u Štutgartu.

8 – Broj turnira koje je Federer odigrao u poslednjih 12 meseci.
Nema više odmora ove godineizjavio je švajcarski igrač na konferenciji za novinare u Štutgartu.

11 – Broj finala koje je Felisiano Lopez izgubio u karijeri u 16 odigranih. Na travi nije pobedio od 2014. godine, kada je drugi put zaredio trijumfovao u Istbornu.

21 – Ovoliko meseci je Tanasi Kokinakis čekao na pobedu na travi. Učinio je to u Hertogenbošu protiv Mihaila Južnog. Poslednji put je slavio protiv Aleksandra Dolgopolova 2015. u Vinston Salemu.

18 – Broj turnira na kojima je nastupio do sada Benoa Per – 20 pobeda i 18 zabeleženih poraza, na ukupno 38 mečeva. A tek je početak druge polovine sezone …

5 – Toliko je pobeda zabeležio Grigor Dimitrov od Indijan Velsa. Osam poraza za Bugarinaa, koji je u januaru osvojio titulu u Brisbejnu i igrao u polufinalu Australijan opena.

72 – Ivo Karlović (38) i Žil Miler (34) odigrali su najstarije ATP finale od 1977. godine, kada je u Hong Kongu 43-godišnji Ken Roseval porazio 31-godišnjeg Toma Gormana. Karlović-Miler je bilo sedmo ATP finale ove godine sa alterima preko 30 godina.

27 – godina su organizatori Hertogemboša čekali da imaju sva prva četiri nosioca u polufinalu (Marin Čilić, Aleksandar Zverev, Ivo Karlović, Žil Miler). To se prvi put dogodilo u istoriji turnira.

3 – Broj podloga na kojima je Miler ove sezone igrao ATP finale: na dva je osvojio titulu – u Sidneju (beton), i Hertogenbošu (trava), a izgubio je u Eštorilu (šljaka).

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP u Hertogenbošu, ATP u Notingemu, ATP u Štokholmu


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.