18/10/15 - 13:31h

Presudilo je lavovsko srce Jelene Janković! (analiza)

 

Srpska teniserka Jelena Janković nova je vladarka Hong Konga, a do velikog trijumfa je stigla tako što je po ko zna koji put u svojoj karijeri demonstrirala koliki je borac i kako reč predaja za nju ne postoji.

Jelena je uspela da posle skoro dva i po sata iscrpljujuće borbe slomi otpor devete teniserke planete sa 3:6, 7:6, 6:1 i tako upiše drugi trijumf u šestom međusobnom okršaju protiv Anđelik Kerber.

Prvi set

Prvi deo igre je obeležila velika borba na obe strane, duge razmene udaraca u kojima je po pravilu Nemica izlazila kao pobednik. Jelena je pokušavala da bekhendom nametne ritam, ali je Kerber stojala čvrsto na osnovnoj liniji i imala odgovor na sve.

Interesantan podatak je da je srpska teniserka veći procenat osvojenih poena imala na drugi, nego na prvi servis, što je nemačka igračica znala da kazni i čak tri puta oduzme servis Jankovićevoj.

Drugi set

U nastavku smo videli velike oscilacije na obe strane, Jelena je tri puta imala brejk prednosti, ali je uporna Nemica uspevala da zadrži rezultatski priključak.

Janković je u drugom delu malo promenila taktiku, prišla je bliže osnovnoj liniji i vršila pritisak na drugi servis Kerber. Srpkinja je posle velike borbe uspela da prelomi drugi set i tako sa značajnom psihološkom prednošću uđe u odlučujući period.

Treći set

Jelena je u potpunosti zagospodarila terenom, izgubila samo jedan poen na prvi (91%) i dva poena na drugi servis (71%), u dva navrata “brejknula” rivalku i u nezadrživom ritmu trasirala sebi put ka velikom trijumfu.

Ovo je druga titula ove sezone za Jankovićevu, a ukupno 15-ta u karijeri. Jelena je osvojila i 280 WTA poena i inkasirala 43.000 dolara.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Anđelika Kerber, Finale, Jelena Janković, Rang Lista, Teniserke, Vesti, WTA Rang Lista


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.