10/05/13 - 21:10h

Poznati finalisti letnjeg prvenstva Srbije u konkurenciji do 18 godina

 


U Beogradu je na terenima TK Smeš u toku prvenstvo za momke i devojke do 18 godina. Ušli smo u završnu fazu, a finala u singlu konkurenciji su sutra na programu i dubla za žene, dok su pobednici u muškom dublu već poznati.

Goran Markovic

Goran Markovic

Kada su u pitanju devojčice do finala su stigle, po nama iznenađujuće mlada, Sara Kostić (TK Crvena Zvezda) i Bojana Marinković (TK AS Novi Sad). Sara, inače 14-godišnja teniserka, je u polufinalu bila bolja od klupske koleginice Milice Čubranović posle velike borbe i slavila je rezultatom 3:6, 7:5, 6:4. Sa druge strane smo gledali polufinalni duel između 16-godišnje Bojane i Sare Grubač (TK Viktorija), a u dva seta je trijumfovala Marinković6:4, 6:3.

Kod muškog dubla smo videli dominaciju Ognjena Šunjevarića (TK Crvena Zvezda, rođen 1996. godine) i Luke Ilića (TK Kraljevo, rođen 1995. godine). Oni su do finala protivnicima prepustili samo dvanaest gema, od kojih su četiri u finalu prepustili kombinaciji Goran Marković i Strahinja Rakić (obojica TK Crvena Zvezda)- 6:2, 6:2.

Kod dečaka u singl konkurenciji za trofej će se boriti Luka Ilić (TK Kraljevo) i Goran Marković (TK Crvena zvezda). Luka je kao što smo već gore naveli osvojio titulu u dublu, a sebi je omogućio da se za titulu bori i u singlu. On je inače prvi nosilac i u polufinalu je ubedljivo trijumfovao nad godinu dana mlađim od sebe Petrom Pjevčevićem (TK Gemax) rezultatom 6:0, 6:1. Goran (rođen 1995. godine) je do finala stigao sa malo više poteškoća nego njegov protivnik u istom. Goran je trijufovao nad godinu dana mlađim teniserom od sebe Lukom Sučevićem (TK Ušće) rezultatom 7:6(7:3), 6:1.

Finala u muškom i ženskom singlu, a i ženskom dublu (čiji će finalistkinje tek sutra biti poznate), će biti sutra na programu na terenima TK Smeš u Beogradu, a ko želi da vidi naslednike Novaka i Ane na delu može doći i uživati u mečevima finala koji će sigurno biti uzbudljivi.

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   Bojana Marinković, Goran Markovic, Luka Ilic, Ognjen Šunjarević, Prvenstvo Srbije do 18 godina, Sara Kostić, Srpski teniski talenti, Vesti


Komentari