10/05/13 - 21:10h

Poznati finalisti letnjeg prvenstva Srbije u konkurenciji do 18 godina

 

U Beogradu je na terenima TK Smeš u toku prvenstvo za momke i devojke do 18 godina. Ušli smo u završnu fazu, a finala u singlu konkurenciji su sutra na programu i dubla za žene, dok su pobednici u muškom dublu već poznati.

Goran Markovic

Goran Markovic

Kada su u pitanju devojčice do finala su stigle, po nama iznenađujuće mlada, Sara Kostić (TK Crvena Zvezda) i Bojana Marinković (TK AS Novi Sad). Sara, inače 14-godišnja teniserka, je u polufinalu bila bolja od klupske koleginice Milice Čubranović posle velike borbe i slavila je rezultatom 3:6, 7:5, 6:4. Sa druge strane smo gledali polufinalni duel između 16-godišnje Bojane i Sare Grubač (TK Viktorija), a u dva seta je trijumfovala Marinković6:4, 6:3.

Kod muškog dubla smo videli dominaciju Ognjena Šunjevarića (TK Crvena Zvezda, rođen 1996. godine) i Luke Ilića (TK Kraljevo, rođen 1995. godine). Oni su do finala protivnicima prepustili samo dvanaest gema, od kojih su četiri u finalu prepustili kombinaciji Goran Marković i Strahinja Rakić (obojica TK Crvena Zvezda)- 6:2, 6:2.

Kod dečaka u singl konkurenciji za trofej će se boriti Luka Ilić (TK Kraljevo) i Goran Marković (TK Crvena zvezda). Luka je kao što smo već gore naveli osvojio titulu u dublu, a sebi je omogućio da se za titulu bori i u singlu. On je inače prvi nosilac i u polufinalu je ubedljivo trijumfovao nad godinu dana mlađim od sebe Petrom Pjevčevićem (TK Gemax) rezultatom 6:0, 6:1. Goran (rođen 1995. godine) je do finala stigao sa malo više poteškoća nego njegov protivnik u istom. Goran je trijufovao nad godinu dana mlađim teniserom od sebe Lukom Sučevićem (TK Ušće) rezultatom 7:6(7:3), 6:1.

Finala u muškom i ženskom singlu, a i ženskom dublu (čiji će finalistkinje tek sutra biti poznate), će biti sutra na programu na terenima TK Smeš u Beogradu, a ko želi da vidi naslednike Novaka i Ane na delu može doći i uživati u mečevima finala koji će sigurno biti uzbudljivi.

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   Bojana Marinković, Goran Markovic, Luka Ilic, Ognjen Šunjarević, Prvenstvo Srbije do 18 godina, Sara Kostić, Srpski teniski talenti, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.