27/03/15 - 19:56h

Povratak teniskog majstora koji ima prijatelje velikog srca (blog)

 

Janko Tipsarević se vraća. Naš sjajni teniser je zbog povrede van terena proveo isuviše vremena. Ako znamo da je Janko poslednji meč odigrao u oktobru 2013. godine stvar je i više nego jasna. Za to vreme popularni Tipsi je pokušavao da sanira povredu koja ga je odvojila od terena. Nije mu bilo lako. Pokušavao je da izbegne operaciju, ali je ona na kraju bila neizbežna. Nadamo se da je ovaj period iza Janka i da ćemo u narednom periodu moći da uživamo u njegovim partijama. Vreme je da se nekadašnji top 10 igrač vrati u društvo najboljih, gde je uvek i pripadao. Prepreka će mu biti sistem bodovanja, koji će od njega tražiti dobre rezultate kako bi se njegovo mesto na ATP listi popravilo. Bilo kako bilo, Janko se vraća i to na kakav način. Večeras u dublu nastupa sa Novakom u Majamiju i biće to dubl meč kakav odavno nismo videli. Dubl konkurencija je nepravedno zapostavljena i ne poklanja joj se dovoljno pažnje, ali bi za gledaoce u Srbiji to moglo, barem na kratko, da se promeni jer na teren izlaze dva sjajna tenisera, dva šmekera i dva vrlo dobra prijatelja.

Janko_Tipsarevic_1

Ko je pratio Janka putem društvenih mreža zna dobro koliko mu je bilo teško da prebrodi jedan od težih perioda u životu. Kada više od godinu dana ne možete ni da se približite tenisu, a pri tome ste profesionalni teniser, možete pretpostaviti kroz kakve momente je Janko prolazio. Srećom Janko nije bio zaboravljen. Naprotiv! Podrška mu je stizala sa svih strana, a posebno od prijatelja. Njegovi prijatelji, takođe teniseri, bili su mu podrška kakvu zaslužuje svaki dobar čovek i sportista, što Janko svakako jeste.

Kako ne osetiti neke posebne, “teniske” izlive emocija kada vidite ovakve fotografije!? Ako znamo da među našim teniserima vlada harmonija, iskren prijateljski odnos, stvar je jasna. Ali, zar nije na odmet da shvatimo da vrhunski sport i vrhunsko prijateljstvo ide ruku pod ruku. Novak, Viktor, Dušan, Filip, Nenad i ostali pružili su Janku podršku i u svet poslali divnu poruku, poruku da je prijateljstvo najvažnije.

Janko_Tipsarevic_2

To prijateljstvo i odlični odnosi među našim teniserima osnova su velikih očekivanja od naše Dejvis kup reprezentacije ove godine. Cilj je jasan. Salatara se vraća u Srbiju, jer ona ima najbolju reprezentaciju na svetu u ovom trenutku.

Janko_Tipsarevic_3

A Majami? Najveći grad Floride videće na delu dva teniska majstora u ulozi koja im možda nije najprirodnija, ali samo ako se izuzme njihov “angažman” u Dejvis kupu, gde obojica uskaču kao odlični partneri Nenadu Zimonjiću. Ipak, rezultat večerašnjeg meča je u drugom, pa i trećem planu. Fokus je na Janku, njegovom povratku tenisu i podršci koju su mu Novak i ostali pružili!

Dakle, Janko je već pobednik! Srećan povratak, majstore!

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP Rang Lista, ATP trka, Janko Tipsarevic, Masters u Majamiju, Nenad Zimonjić, Novak Djoković, Rang Lista, Tenis blog, Viktor Troicki


Komentari: 3

 
mileva March 27, 2015 Odgovori

Srećnooo Jankelaaaaa <3

 
desimir kojic March 27, 2015 Odgovori

Janko mnogo si nam nedostajo a viktor uz djoleta vase je mjesto. Polako I bez nervoze tvoj kvalitet ce brzo rezultat dati. Igrsj glavom sto bi bilio dobro I Viktor da primjeni srecno vam momci.

 
miodrag March 27, 2015 Odgovori

Samo neka te zdravlje sluzi a iskustvo i kvalitet imas!

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.