28/09/22 - 18:45h

“Postoji posebna veza između Izraelaca i Srba”

 

Novak Đoković i Jonatan Erlih obratili su se navijačima nakon odustajanja od dubl meča u Tel Avivu.


Novak Djokovic

Erlih je pred domaćom publikom trebalo da se oprosti od profesionalne karijere, međutim morao je da odustane od takmičenja zbog povrede leđa koju je zadobio na treningu.

– Nole, hvala. Sjajno je što si došao u Izrael, znam da si bio ovde nekoliko puta, ali davno. Ovde se svaki put osećaš kod kuće. Srbi i Izraelci imaju sjajan odnos. Jedine moje titule na šljaci bile su u Beogradu, što je sjajno i ja se tamo osećam kod kuće. – rekao je Erlih, a zatim pohvalno govorio o Novakoj ličnosti:

– Mnogi ne znaju kakva si ličnost, za mene je to još važnije nego kakav si igrač. Biti teniser je jedna stvar, biti izvanredna osoba je drugi nivo. Mnogo ti hvala i što provodim vreme sa tobom i što mogu da te nazovem prijateljem. I dalje imamo 100% pobeda, što je sjajno. Nadam se da ćeš imati sjajnu nedelju ovde, jako te volim i želim da te vidim na terenu još mnogo puta i da ćeš srušiti još mnogo rekorda jer to i zaslužuješ.

Novak je na hebrejskom progovorio nekoliko reči.

– To je manje više sve što znam, uz par reči. Nadam se da ću naučiti još više tokom ove sedmice. Veliko je zadovoljstvo biti u Izraelu ponovo. Bio sam ovde pre 15 godina kada sam igrao sa Srbijom Dejvis kup. Radovao sam se da se vratim ovde. Postoji posebna veza između Izraelaca i Srba. – rekao je on i nastavio:

– Nažalost, danas ne možemo da igramo, ali mislim da ne možemo da zaboravimo sve divne trenutke koje je ovaj čovek doneo izraelskom tenisu i sportu. Zaslužuje veliko poštovanje i divljenje. Osvojili smo jedinu titulu kada smo igrali jedini put zajedno u Kvinsu pre 12 godina. Imamo 100% učinak. Joni, želim ti sve najbolje u narednom poglavlju tvog života.

Đoković je trebalo da nastupi sa nekim drugim teniserom u dublu, ali se to ipak neće desiti.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.