06/05/22 - 09:52h

“Posle Australije sam potcenio emotivno stanje u kojem sam bio”

 

Novak Đoković za “Tennis Channel” otkrio je kakvo je na njega uticao događaj iz Australije koji je završen njegovom deportacijom iz te zemlje.


Source: Getty Images North America

Najbolji teniser sveta priznao je da je potcenjivao emotivno stanje u kojem se našao.

– Posle povratka iz Australije, moram da priznam, možda sam malo potcenjivao emocionalno stanje u kojem sam bio. Pomislio sam: ‘Znaš, pa, ja sam van Australije, to je ono što jeste. Šta se desilo, desilo se. Idem dalje.’ Ali, u narednim mesecima osećao sam da su emocionalni i mentalni tragovi onoga što se tamo dešavalo još prisutni. Tek u poslednjih nekoliko nedelja sam počeo da izlazim iz toga, i da koristim sve što se dogodilo kao pogonsko gorivo i pozitivnu energiju. Nikada ranije u životu se nisam suočio s takvim okolnostima, uzelo je svoj danak mentalno i emotivno. Pokušavao sam da pristupim svakom sledećem turniru kao bilo kojem drugom, ali shvatio sam da nije tako lako samo se otresti svega, tog osećanja… Ne znam, teško je objasniti. Nemam pravu reč, ali neki osećaj kao da me nešto zauzdava. Naročito u prvim turnirima. – rekao je on.

Novak u petak igra četvrtfinale Masters turnira u Madridu. Protivnik mu je Hubert Hurkač, a direktan prenos možete pratiti na Tenis Uživo.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.