30/05/19 - 20:46h

“Poseban je osećaj što me je Stefan gledao sa tribina”

 


Najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića je u meču drugoj kola protiv Henrija Laksonena sa tribina imao podršku svog sina Stefana.


Foto: Julian Finney/Getty Images Europe

Novaka su novinari nakon meča upitali kakav je osećaj što ga je sin prvi put pratio sa tribina.

– Osećaj je poseban. Nisam očekivao da će biti sat i po vremena, što mi je žena i potvrdila nakon meča. Rekao je posle dvadeset minuta: “OK, ja sam sada završio”. On je završio… Njega interesuje šta je sledeće što će raditi – idemo u igraonicu… Ona mu je rekla: “Hteo si da dođeš da gledaš tatu, onda ćeš ga gledati do kraja”. I ostao je. – rekao je srpski teniser.

– Imao je svoje drugare, pa mu je bilo malo interesantnije. Kažem, poseban je osećaj. Imao je jednu priliku da bude tu za ceremoniju dodele trofeja na Vimbldonu, ali ovo je prvi put da je odgledao meč, da je imao pravo i strepljenja da ga odgleda. Ne deluje mi da je spreman da gleda cele mečeve, ali mi je bilo lepo, bilo mi je puno srce. To me je malo i opustilo jer, naravno, nervozan si pred meč i imaš očekivanja i onda kada sam video njega na tribinama to me je opustilo.

On je kazao i da nije osećao tremu.

– Nisam previše. Kada sam ga ugledao, izazvalo je u meni emociju: “sve je u redu, tu je on.” Dalo mi je neki novi nalet i snagu.

Novak će u trećem kolu igrati sa sa Italijanom Salvatoreom Karusom.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Grend Slem, Novak Djoković, Rolan Garos, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.